Een stressvrije kerst met een maaltijdbox?

Nog heel eventjes en dan is het weer zover: Kerst 2017! De gezelligste dagen van het jaar. Althans, dat zou zo moeten zijn. De kerstdagen brengen vaak ook de nodige stress met zich mee. En dat heeft niet zelden met het kerstdiner te maken. Mensen willen met kerst toch vaak een exclusief kerstmenu op tafel zetten, en dat valt niet altijd mee. Het bedenken van recepten en het doen van boodschappen in de drukke supermarkten kan een hoop tijd en energie kosten.

Gelukkig kan een kerstbox wat verlichting bieden. Met zo’n speciale kerst-maaltijdbox haal je namelijk in een keer alle heerlijke ingrediënten + recepten voor een geslaagd kerstdiner in huis. Hoe dat werkt, en welke kerstboxen er dit jaar zijn lees je in deze blog.

Wat is een kerstbox?

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van maaltijdboxen als die van HelloFresh, Marley Spoon of de Allerhande Box van Albert Heijn. Steeds meer Nederlanders laten wekelijks zo’n foodbox bezorgen. In de box zitten alle ingrediënten en bijbehorende recepten voor 3 of meer maaltijden. En het gros van de maaltijdboxen biedt speciaal voor kerst een eenmalige kerstbox aan. De inhoud van zo’n kerstbox is vaak net een tikkeltje exclusiever dan een reguliere box. Maaltijdbox.org zocht uit welke kerstboxen er dit jaar verkrijgbaar zijn.

Welke kerstboxen zijn er allemaal?

Genieten van een onbezorgd kerstdiner? Dit jaar is het aanbod kerstboxen groter dan ooit. Wij vergeleken de boxen van Albert Heijn, HelloFresh, Marley Spoon, Willem & Drees, en De Krat.

Allerhande Kerstbox

Allerhande Kerstbox

AH biedt dit jaar een kerstbox voor 2 of 4 personen. Daarnaast is er een speciale Gourmetbox voor 4 personen beschikbaar. Voordeel van AH is dat je meteen je overige kerst-boodschappen kunt bestellen en laten meebezorgen.

Wat je moet weten:
Uiterlijke besteldatum: 19 december
Wordt bezorgd op: 23 of 24 december
Voor 2 of 4 personen
Kosten: €55 – €75
Inhoud: Een 3-gangen diner met onder andere zalmbonbon, pastinaaksoep, rumpsteak en een sinaasappeltaartje

HelloFresh Kerstbox

HelloFresh heeft deze kerst de meeste keuze. Je hebt de keuze uit de Kerstbox Original, Veggie en Deluxe. Ook is er een Gourmetbox. De boxen zijn geschikt voor 2 tot en met 8 personen. Geschikt voor grote en kleine groepen.

Wat je moet weten:
Uiterlijke besteldatum: 18 december
Wordt bezorgd op: 23 of 24 december
Voor 2 tot en met 8 personen
Kosten: €39,50 – €99,50
Inhoud: Een 3- of 4 gangen diner met onder meer makreelrillette (of peterseliewortelsoep), hertenpeper (of tarte tatin van gekarameliseerde sjalot) en chocolademousse.

Marley Spoon Kerstbox

Marley Spoon Kerstbox

Marley Spoon biedt deze kerst slechts één box aan. Deze is alleen verkrijgbaar voor 6 personen.

MobileMobile

Wat je moet weten:
Uiterlijke besteldatum: 17 december
Wordt bezorgd op: 23 december
Voor 6 personen
Kosten: €99,95.
Inhoud: Een 3-gangen diner met onder andere pompoensoep, kalkoenwellington, gestoofde spruitjes, en peren met gezouten karamel en speculaasroom als dessert.

Willem en Drees Kerstbox

Kerstbox van Willem & Drees (Beebox)

Willem & Drees biedt dit jaar een luxe biologisch én vegetarisch 4-gangen kerstdiner. Is dat niet de perfecte kerstgedachte? De box is wel aan de prijs, maar daar is de inhoud ook naar.

Wat je moet weten:
Uiterlijke besteldatum: 13 december
Wordt bezorgd op: 22 of 23 december
Voor 4, 6, 8, 10 en 12 personen
Kosten: €89,00 – €209,00
Inhoud: Feestelijke broodplank, Rode bieten-appelcarpaccio, Paddenstoelencappuccino, Vegetarische Wellington en tiramisu.

Kerstkrat van De Krat

Ook De Krat biedt dit jaar weer een biologische kerstbox. Er is een variant met vlees en vis, en een vegetarisch menu. Het leuke aan deze box is dat het producten bevat die afkomstig zijn uit de eigen regio.

Uiterlijke besteldatum: Onbekend
Wordt bezorgd op: 22 of 23 december
Voor 2 t/m 8 personen
Kosten? €46,00 – €132,00
Inhoud: Een 5-gangen diner met Gerookte makreel, carpaccio van rode biet, venkelsoep, gekonfijte Veluwse eendenbout (of linzencake) en als dessert Citroenyoghurtmousse.

Succes met het kerstdiner toegewenst! Enne… probeer ook lekker te genieten 😉

Dit artikel verscheen in de 2017 Tech Adventskalender en werd in samenwerking met Maaltijdbox.org gemaakt. Morgen weer een nieuw artikel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.