Dyson Corrale Stijltang stijlen

Dyson Corrale stijltang review: duur, maar topkwaliteit

Dyson heeft speciaal voor Moederdag een nieuwe kleur van de Dyson Corrale stijltang uitgebracht: Pruisisch blauw. Heel fancy voor bijvoorbeeld je moeder, maar heeft niet stiekem het hele gezin baat bij een goede stijltang? TechGirl Laura Jenny reviewde de roze variant van Dyson Corrale om dat te ondervinden.

Het Britse Dyson is bekend van die stofzuigers zonder snoer, maar het merk komt met steeds meer dingen. Denk bijvoorbeeld aan de Airwrap; een zeer populair haarproduct waarmee je mooie slag of krullen in je haar zet. Met de Dyson Corrale is het juist de bedoeling dat je de slag er een beetje uithaalt, want je kunt je haar enorm snel en makkelijk stijl maken met deze stijltang. Dat is een voordeel, want de stijltang die ik zelf thuis gebruik is nogal triest: het duurt lang voordat hij warm wordt, hij is bedraad, hij is al tien jaar oud én hij wordt niet bepaald heet. Die lijkt een beetje op de Braun-stijltang die we lang, lang geleden onder de loep namen.

Dyson Corrale Stijltang Unboxing

Wat je wil in een stijltang

Dyson heeft begrepen wat je wil in een stijltang: zo min mogelijk schade aanrichten aan je haar. Dat betekent dat je zo min mogelijk tijd met die stijltang op je haar wil zitten en zeker niet twee keer één pluk wilt behandelen. Corrale kan worden ingesteld op een specifieke temperatuur: 165 graden, 185 graden of 210 graden. De stijltang is binnen een paar minuten al op temperatuur en je kunt dan beginnen met stijlen. Dat kan, nadat je een lief bliep-geluid hoort. Bovendien zie je op een klein schermpje welke temperatuur er op dat moment gebruikt wordt en kun je met een knopje een andere temperatuur kiezen. 

Geen zorgen nu het over knoppen gaat: er zijn op deze stijltang maar drie knoppen te vinden: de aan-uitknop en de plus- en minknop waarmee je kiest hoe heet het apparaat moet worden. Heel simpel dus. Daarnaast vind je aan de onderzijde van de stijltang een soort plugje waarop je de lader kunt aansluiten. Je kunt de tang gebruiken met de stekker erin, dus bedraad, maar hij gaat ook wel even mee als je hem oplaadt en zonder draad gebruikt. Erg handig voor bijvoorbeeld onderweg in je tas naar een feestje, mocht je nog willen bijwerken.

Tegelijkertijd is daar ook een kanttekening te plaatsen, want het is wel een zwaar apparaat. Zeker als je nogal lang haar hebt om te stijlen, is dat een beste aanslag op je armen als je lang bezig bent. Gelukkig valt het mee hoe lang je nodig hebt, omdat je maar één keer over een pluk heen moet. Ook helpt het wel dat hij draadloos te gebruiken is, waardoor je niet steeds een rare dans en pirouettes in de badkamer hoeft te doen om maar te zorgen dat die draad niet per ongeluk tussen de hete bladen belandt (of om je nek). 

Een soort Dyson Lightsaber

Daarentegen kan ik Dyson dat vergeven, want ze hebben wel een apparaat gemaakt dat op een lightsaber uit Star Wars lijkt en daar ben ik wel fan van. Daarnaast is de roze kleur van de fuchsia-Corrale enorm mooi. Het is sowieso een gadget die je het liefst wil tentoonstellen op je make-uptafel en gelukkig snapt Dyson dat ook: er zit namelijk een stevige, plastic standaard bij waarin je het apparaat kunt neerzetten. En ook al is het dus wel aan de zware kant (de stijltang weegt ruim 550 gram), de Corrale houdt wel heel lekker vast. Het materiaal waarvan deze stijltang is gemaakt, voelt heel prettig aan.

Ik heb je nu verteld hoe fijn het apparaat werkt, maar wat is het geheim van deze stijltang? Waarschijnlijk zit dat hem in de flexibele platen met magnesium-koperlegering. Wanneer je je haar tussen de platen klemt, dan duwen de 15-delige platen iets in en dat heeft een positieve uitwerking op de styling van het haar. De randen zijn voorzien van een laag die ioniserende eigenschappen heeft, waardoor je niet zo’n statische kop met haar krijgt.

Je kunt trouwens je haar ook juist wat speelse slag geven met een stijltang: het hoeft echt niet altijd Cleopatra-stijl te zijn. Je kunt er door handige polsbewegingen mee te maken ook juist extra slag mee maken in bijvoorbeeld je pony. Check hiervoor bijvoorbeeld YouTube, want daar barst het van de tutorials om dat voor elkaar te krijgen. 

Dyson Corrale Stijltang Haar

Je haar stijlen met Dyson Corrale

Als je nog nooit je haar hebt gestijld, dan denk je waarschijnlijk dat het alleen maar een kwestie is van haar met slag, stijl maken. Hoewel je haar inderdaad lekker stijl wordt, wordt het ook glad. Het betekent dat als je haar een beetje ‘wollig’ is en weinig beweging heeft, het door te stijlen juist lekker soepel en beweeglijk wordt. Die gladheid is dus niet alleen mooi, omdat je haar stijl is én er niet zo pluizig uitziet, het laat je haar er ook heel glanzend en gezond uitzien. 

Je kent het wel, je koopt voor iemand een cadeautje dat je stiekem zelf zou willen houden. Als je het toch weggeeft, ben je een geweldige cadeau-gever: je geeft iets waar je ook zelf de waarde van inziet. Dyson Corrale zou zomaar zo’n cadeau kunnen zijn. Typisch een apparaat dat je met je hele gezin kunt delen, want zelfs als iemand er heel lang mee bezig is, dan kun je hem snel weer opladen. Op één keer opladen gaat het apparaat een half uurtje mee. Toch is het wel een vrij prijzig cadeautje: hij is beschikbaar vanaf 449 euro en bij Bol is hij vanaf 659 euro te koop.

Daarvoor krijg je wel een stijltang die prachtig is qua design en daarnaast ook nog gepaard gaat met een mooi fluweel-achtige hoes om hem in te vervoeren. Het belangrijkste is echter zijn werking en die is fabulous. Deze stijltang snapt wat je wil en geeft het je ook. Ik was in een kwartiertje helemaal klaar met mijn haar stijlen en dan heb ik nog rustig aan gedaan. Het is misschien een prijzig apparaat, je kunt er met het hele gezin van genieten als je deze voor Moederdag koopt. Maar ook als je hem gewoon voor jezelf koopt, want deze stijltang zal je heel wat jaren blijmaken met glad, fijn aanvoelend haar in de stijl die je zelf wenst.

Dyson Corrale Stijltang voor en na

Dyson Corrale Stijltang stijlen
Pluspunten
Minder schadelijk voor het haar
Enorm goede werking
Snel opgeladen
Makkelijk in gebruik
Geweldig design
Minder positief
Erg zwaar
Zeer hooggeprijsd
8.7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.