Wasjes draaien is vaak een vervelende aangelegenheid als je op jezelf woont. Voor die paar kledingstukken ga ik toch geen wasmachine aanzetten? Je verspilt er zoveel energie en water mee, dat je dit liever nog even uitstelt tot je wat meer was hebt. Maar die ene lievelingsbroek is zo fijn… Drumi is een mini wasmachine die dit probleem oplost. Het enige dat nodig is: tien liter water en een voet!

In deze kleine wasmachine kun je zo’n zes à zeven kledingstukken kwijt, afhankelijk van de grootte en het gewicht. Je propt dit in je Drumi, voegt wat wasmiddel toe en vijf liter water. Vervolgens trap je met je voet het pedaal herhaaldelijk in voor twee minuten lang. Laat het zeepwater weglopen en vul de Drumi weer met vijf liter water. Trap weer voor twee minuten het pedaal in en laat het water weglopen. Trap daarna nog een minuutje zonder water.

Het mooie aan de Drumi is dus dat er geen energie voor nodig is om een wasje te draaien en het gebruik van water ook beperkt wordt. Het indrukken van het pedaal zorgt voor omwentelingen waardoor je was gedraaid wordt. Gaaf! Voor 299 dollar kun je je eigen exemplaar aanschaffen.

Bonus: zo doe je eco friendly de was in een conventionele wasmachine!

“Iedereen herkent het scheutje extra voor de zekerheid”, aldus Eric Smeding van Less. “Maar een overdaad aan wasmiddel of wasverzachter zorgt er juist voor dat de conventionele wasmachine meer energie en water nodig heeft om al de zeepresten en het bijbehorende schuim weg te spoelen. Juist doseren van je wasmiddel zorgt ervoor dat je langer met je wasmiddel doet en is ook nog eens beter voor het milieu. Berekeningen laten zien dat je met juist doseren van je wasmiddel op jaarbasis zo’n 7.062 liter water bespaart als je uitgaat van een gemiddelde van vier keer per week wassen, 220 wasladingen per jaar.”

Less is more

Om het ‘overdoseren’ aan te pakken en wassen weer ‘top of mind’ te maken, ontwierp Less een slim doseersysteem dat Nederlanders moet helpen de juiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen aan hun was. Door één, twee of drie keer op de dispenser te drukken, wordt precies de juiste hoeveelheid vloeibaar wasmiddel afgemeten, 35 milliliter voor een volle lading was is al voldoende. Dankzij de combinatie van het doseersysteem en de formule van het wasmiddel, is er minder wasmiddel nodig en dragen we allemaal een steentje bij aan het tegengaan van de verspilling. Daarnaast wordt wassen minder gedoe en bespaart het je uiteindelijk tijd.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.