Meme van een kat met hartjesogen

#DrTechGirl: Zo maak je memes in Microsoft Teams

Nu we allemaal al even thuiswerken en het ernaar uitziet dat dat ook nog wel even zo blijft, is het tijd om dat thuiswerken nét dat beetje leuker te maken. Microsoft Teams en Sharepoint hebben inmiddels geen geheimen meer voor je, en in elke online vergadering shine jij met een een andere achtergrond – je moet het immers wel leuk houden voor jezelf. En leuk wordt het al helemaal met dé parels die het internet nog leuker maken: memes. En het leuke is: die kun je in Microsoft Teams ook zelf maken. Perfect om een beetje digitaal te flirten met die knappe collega of gewoon om eens lekker te lachen. Hoe? #DrTechGirl legt het uit!

Wat is een meme?

Millennials en generatie X’ers en Y’ers zijn ermee opgegroeid: memes. Mocht je niet weten wat een meme is, dan geeft de dokter graag nog even de definitie volgens de immer betrouwbare vrije encyclopedie:

Internetmeme (uitgesproken als ‘internetmiem’) is een term die gebruikt wordt om een concept te beschrijven, dat zich via het internet van persoon tot persoon in een hoog tempo verspreidt. De term is verwant aan het concept van meme (rijmt op het Engelse team) (…). In de praktijk wordt met een internetmeme meestal een bepaalde vorm van internethumor of -grap bedoeld, die zijn oorsprong binnen of buiten het internet vindt.”

Memes in Microsoft Teams

Microsoft Teams bestaat natuurlijk al een tijdje en het maken van memes is niets nieuws. Echter is het gebruik van Teams in 2020 natuurlijk gigantisch gestegen. We videobellen, chatten en delen documenten bij de vleet en het gezellige praatje bij de koffieautomaat is vervangen voor een online koffiekwartiertje tussen 9.00 en 9.15 uur waarin iedereen ‘vrijblijvend digitaal aan kan komen waaien’. Nee, leuk is anders, dus moet je er zelf maar wat van maken. Bijvoorbeeld dus met je eigen memes. En zo maak je ze:

Stap 1: Open Microsoft Teams en ga naar het kanaal van jouw team.
Stap 2:
Klik in ‘Posts’ op ‘beantwoorden’ onder het bericht dat je wilt beantwoorden met een zelfgemaakte meme.
Stap 3:
Klik op het ‘Sticker’-icoontje. Er opent een pop-upscherm
Stap 4:
Klik in het pop-upscherm op ‘memes’. Je ziet nu een verzameling van een aantal memes zoals The Succeskid, Grumpy Cat en Business Cat.
Stap 5:
Kies de achtergrond voor jouw meme en typ je bijschrift.
Stap 6:
Druk op ‘gereed’. Je zelfgemaakte meme komt nu in je typveld te staan. Druk op ‘enter’ om ‘m te versturen!

MobileMobile

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een achtergrond te uploaden. Zo kun je memes maken van je collega’s! Maar eh… Houd het netjes, hè? Veel plezier!

Heb jij een vraag voor Dr TechGirl? Stel hem via de hashtag #DrTechGirl, in de reacties onder dit artikel of stuur ons een DM op Instagram. Tot volgende week!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.