DrTechGirl Zo maak je een duet-video op TikTok

#DrTechGirl: Zo maak je een duet-video op TikTok

Don’t Go Breaking My Heart, Paradise by the Dashboard Light, I Got You Babe, Ain’t No Mountain High Enough… er zijn een heleboel geweldige duetten te noemen. Een duet is een samenwerking tussen twee artiesten, die voorheen vaak in muziek werden gevonden. Inmiddels zijn duetten veel meer dan dat. Dr TechGirl beantwoordt deze week de vraag: hoe maak je een duet-video op TikTok?

Een duet maken op TikTok gaat heel anders dan je zou verwachten. Je hoeft niet eerst een bericht naar iemand te sturen, te vragen of hij of zij met je wil samenwerken, en dan een bepaalde tijd af te spreken om dat te doen. Een duet maak je namelijk niet gezamenlijk op hetzelfde moment. Een duet is simpelweg een soort remix op een eerder gemaakte video. 

Duet op TikTok

Een duet maken op TikTok is helemaal niet zo moeilijk, maar je hebt er wel een paar dingen voor nodig. Wil je met iemand een duet maken, dan moet die persoon in zijn video wel de mogelijkheid hebben aangezet dat er duetten mogen worden gemaakt met zijn of haar video. Daarnaast is het wel handig als je een plan hebt. Om het duet te maken, moet je de video vinden waarvan je een duet wil maken en het ‘Delen’-menu openen.

De delen-knop vind je rechtsonderin bij de video, het is de pijl die naar rechts wijst. Vervolgens komt er een menu en kun je voor ‘Duet’ kiezen. Kun je dat niet kiezen omdat het uitgegrijsd is, dan weet je genoeg: die persoon heeft dus in zijn privacyinstellingen uitgezet dat zijn of haar video’s mogen gebruikt worden in een duet. Kan het wel, dan gaat het verder eigenlijk zoals een gewone TikTok-video maken. Je tikt op de rode knop onderaan het scherm en je start met het opnemen van je video. Jouw video komt dan links in het scherm, die waarop je je duet baseert staat rechts.

Duet opzoeken

Je kunt nog stickers en andere effecten toevoegen, maar dat is eigenlijk ook precies wat je met andere TikTok-video’s kunt. Een Duet is eigenlijk een soort splitscreenmodus, waarin mensen kunnen zien wat jullie allebei doen. Mensen kunnen zien met wie hun video allemaal een duet is gemaakt door te zoeken op #duet en @gebruikersnaam. Op die manier krijg je als TikTokker in één keer een lijst met alle mensen die een duet hebben gebaseerd op jouw video. 

TikTok is een videoplatform dat in een paar jaar tijd extreem populair is geworden. Niet iedereen is daar even blij mee, want de Verenigde Staten vinden het bijvoorbeeld maar niets dat het in handen is van een Chinees bedrijf. Het is bang dat de Chinese overheid een iets grote vinger in de pap heeft. Tegelijkertijd heeft TikTok wat opstartproblemen gehad qua veiligheid en kinderen, al heeft het hier wel enkele verbeteringen op ingebouwd. Aan de andere kant is TikTok officieel helemaal nooit bedoeld geweest voor kinderen, maar eerder voor tieners. Toch zien we dat veel jonge kinderen het helemaal geweldig vinden. Vraag jij je als ouder af of TikTok gebruiken wel veilig is? Lees dan deze eerdere #DrTechGirl:

Heb je een vraag voor Dr TechGirl? Stel hem via #DrTechGirl op social media.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.