werk laptop

DrTechGirl – Zo bekijk je Marktplaats zonder betaalde advertenties

Om de coronaverveling tegen te gaan, speur ik heel het internet af voor leuke spulletjes in mijn huis. Wehkamp, Ikea, Tuinland… ik heb het inmiddels allemaal al wel gezien. Mijn blik is afgedwaald naar een oude bekende, namelijk: Marktplaats. Alleen die ads tussendoor, daar word ik niet heel vrolijk van. TechGirl als ik ben, vond ik natuurlijk een plug-in om me het leven makkelijker te maken. En na dit artikel weet jij het ook: zo bekijk je Marktplaats zonder betaalde advertenties.

Easy, peasy, zo doe je dat

Oude liefde roest niet, zeker als je wat eigenaardige eigenschappen kunt verbloemen. In dit geval gaat het om al die rottige bedrijven die hun nieuwe producten in het rijtje proppen, terwijl jij gewoon op zoek bent naar dat ene leuke tweedehandsje. Zo kom je er van af:

 1. Download de Marktplaats Spam-plugin

Haha, dat was ‘m al. ÉÉN stap dus. Dat het leven zo gemakkelijk kan zijn, wauw!

Wat doe je er precies mee?

 • Verwijdert alle bedrijfsreclame bovenaan jouw zoekresultaten
 • Verwijdert reclame op de pagina
 • Met tabbladen kun je aangeven wat je wel/niet wilt zien op de pagina
 • Preview mogelijkheden om het product alvast te bekijken, zonder door te klikken
 • Mogelijkheid om verkopers aan een zwarte lijst toevoegen
 • Handige statistieken, zoals hoeveel producten er van jouw zoekterm worden aangeboden

Belangrijk om je te beseffen: omdat het een Chrome-plug-in is, werkt deze plug-in alleen als je de Chrome-browser gebruikt. Logisch, maar ik vond wel dat ik het er even bij moest zeggen 😉

Ik hoop dat deze tip jou helpt!

Liefs, DrTechGirl

MobileMobile

#DrTechGirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht wifi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw email (verplicht)

  Jouw vraag

  Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.