Tinderende vrouw

#DrTechGirl: is Tinder ook goed te gebruiken zonder Tinder Plus of Tinder Gold?

Of je het nou voor liefde gebruikt, voor seks, voor aandacht of voor de grap: Tinder is een platform waarmee je de leukste mensen kunt ontmoeten. En je kunt het nog gratis gebruiken ook! Dr. TechGirl werd echter gevraagd: is Tinder goed te gebruiken zonder Tinder Plus of Tinder Gold?

Dr. TechGirl is geen vreemde van Tinder. Ooit had ze er honderd gesprekken tegelijk, om een punt te maken. Je hoeft niet knap, succesvol of fantastisch te zijn om toch veel mensen te leren kennen, maar het helpt natuurlijk wel. Wat ook kan helpen, tenminste, dat wil Tinder je doen geloven, is een abonnement afsluiten op Tinder Plus of Tinder Gold.

Tinder Plus en Tinder Gold

Voor deze liefdesdokter duikt in het antwoord op de vraag of de dating-app ook zonder abonnement goed te gebruiken is, moeten we eerst uitleggen wat het verschil is tussen gewoon, Tinder Plus en Tinder Gold. Als je gewoon Tinder gebruikt, dan krijg je ten eerste maar een x aantal likes dat je per dag mag ‘uitgeven’. Bovendien kun je je laatste swipe niet terugdraaien. Dus als je een beetje half wegdromend iemand naar rechts (=positief) swipete waarvan je eigenlijk dacht ‘wat een draak van een figuur!’, dan kun je dat met zowel Plus als Gold terugdraaien. Anders is dat niet mogelijk.

Plus en Gold hebben als voordeel dat ze je dagelijks ongelimiteerde likes geven, waardoor je 24/7 kunt swipen (tenzij je door alle mensen die Tinder gebruiken heen bent, maar dan ben je heel wat weken verder). Bij gewoon Tinder heb je er 100 per 12 uur, tenminste, er wordt ook vaak gezegd dat er een algoritme achter zit: swipe je iedereen naar rechts, dan krijg je minder Likes per dag. Een beetje een vaag verhaal, maar het algoritme van Tinder is sowieso minstens net zo complex als Dr. TechGirl’s gemiddelde liefdesavontuur.

Super Likes en Boosts

Er is meer. Zo krijg je bij beide abonnementsvormen 5 Super Likes, zodat je iemand die je nog beter bij je vindt passen dan de rest extra ‘urgentie’ kunt geven. Bovendien kun je jezelf eenmaal per maand een ‘boost’ geven, waardoor je bij meer mensen naar voren komt in de swipe-lijst. Tot slot kun je met de twee abonnementen overal ter wereld swipen, in plaats van een x aantal kilometer van je locatie.

MobileMobile

Maar, ik hoor je denken: wat is dan het verschil tussen Tinder Plus en Tinder Gold? Dat is maar één eigenschap, namelijk dat je met Gold ook kunt zien wie jou heeft geliked. Dat krijg je meldingen wanneer mensen je liken en kun je zien wie je liked voor je die persoon zelf links of rechts hebt geswiped.

Het schijnt erg populair te zijn op het platform, omdat het ook best egostrelend is, maar uiteindelijk is het alleen maar informatie dat iemand je heeft geliked. Het zal niet het gedrag van anderen beïnvloeden je al dan niet te liken. Het is puur informatie over iets dat je ook zou ontdekken als je die persoon zelf ook zou liken. En ja, als je iemand niet liket, dan maakt het in principe niet uit of diegene jou liket, toch?

Tinder-abonnementen

De dokter ziet wel wat heil in Tinder Plus, dat je voor 1 maand 21,99 euro kost, maar het 32,99 euro kostende Tinder Gold is wat mij betreft geen essentiële toevoeging. Er zijn zoveel mensen die iedereen maar liken, gewoon om makkelijk in gesprek te raken en dan wel te zien of ze iemand echt knap, leuk, mooi, gezellig vinden, dat het weinig toevoegt. Overigens kosten deze abonnementen wel aanzienlijk minder als je het voor langere tijd afsluit: Tinder Plus kost voor een jaar 8,33 euro per maand en Gold is 13,75 euro per maand als je er in één keer een jaar voor gaat.

Dokter TechGirl schrijft vooral voor om Tinder eens te proberen zonder al die abonnementsvormen. Spreek met jezelf af dat je het een periode van twee weken of een maand zonder abonnementen doet, en kijk vervolgens of dat voor jou voldoende is. Immers is honderd likes per dag best veel, zeker als je een tijdje op Tinder zit. Het hangt er echter blijkbaar vanaf hoe je met die likes omgaat, of je die honderd per dag aanhoudt. Tinder is een vreemde ziekte, kijk het vooral eerst even aan, voor je aan de Plus- of Gold-medicatie gaat. Swipe safely!

Heb jij een vurige vraag voor Dr. TechGirl? Stel hem onder dit artikel of via social media met de hashtag #drtechgirl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.