#DrTechGirl – iPad op vliegtuigstand, maar nog wel WiFi. Hoe kan dat?!

Mijn iPad ligt nooit op mijn nachtkastje. Die ligt gewoon beneden in de woonkamer. Dus een spelletjesmelding, midden in de nacht, die hoor ik dan niet. Op de zeldzame avonden dat de iPad wel mee naar boven gaat, gaat ‘ie op vliegtuigstand. Alle verbindingen verbroken en een ongestoorde nachtrust. Eh, nee dus. De WiFi staat gewoon nog aan! What happened? Werkt het knopje niet? Heb ik iets gemist? DrTechGirl gaat op onderzoek uit.

Toch WiFi- en Bluetooth-verbinding in vliegtuigstand

Vliegtuigmodus: je toestel zendt geen signalen uit. Mobiele telefonie en dataverkeer werkt niet meer. En WiFi en Bluetooth zijn uitgeschakeld. Maar dus niet meer altijd. Het blijkt geen fout te zijn, maar een weldoordacht plan van Apple. Om iedereen die echt aan het vliegen is, toch de mogelijkheid te geven WiFi of Bluetooth in te schakelen, zodat je bijvoorbeeld wel je eigen draadloze headset kunt blijven gebruiken. En aangezien steeds meer vliegmaatschappijen ook WiFi aan boord hebben, is het ook fijn om je WiFi te kunnen blijven gebruiken.
(en aangezien wij direct stress krijgen als we geen WiFi hebben tijdens de vakantie, is dit een uitstekende oplossing)

Dit is de oorzaak van mijn probleem

Als je WiFi of Bluetooth inschakelt terwijl de vliegtuigstand is geactiveerd, dan zijn de volgende keer dat je de vliegtuigstand gebruikt, WiFi en Bluetooth ook ingeschakeld. Tenzij je ze handmatig weer uitschakelt tijdens de vliegtuigstand. Blijkbaar heb ik dat toch een keer gedaan en heb ik nu altijd WiFi als ik de vliegtuigmodus inschakel. Dat dus maar even oplossen.

Ongestoord slapen

Om ongestoord te kunnen slapen kies je het beste voor de vliegtuigstand met WiFi en Bluetooth uitgeschakeld. Of je kiest voor het icoontje met de halve maan: de Niet Storen modus. Daarmee krijg je ook geen meldingen, gaat je telefoon niet trillen en kan jij ongehinderd (door je telefoon), lekker slapen.

Even een zijsprong: GPS in vliegtuigstand

Ik vlieg niet vaak, maar toch leuk om te weten: ook je GPS ontvanger blijft gewoon werken in vliegtuigmodus. En dus kan je tijdens je vlucht ook gewoon zien boven welk land of welke stad je nu weer vliegt!

MobileMobile

Heb jij nog een goede vraag door #DrTechGirl? Stel deze gerust aan ons via mail of in de comments, en wie weet behandelen we volgende keer wel jouw vraag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.