Google Home Mini

#DrTechGirl – een smart tv maken van een domme televisie

Watch and learn. Ik neem je mee in het verhaal van iemand die dacht: ik ga een smart tv maken van een domme televisie. Wat uiteindelijk wel een ‘soort van’ is gelukt, maar eigenlijk te frustrerend was om ermee door te gaan. Dus doe dit vooral niet na 😉

Hoe het gebeurde…

Opeens gebeurde het: een streep midden door het beeld van de tv. Kwalitatief Uitermate Teleurstellend natuurlijk. Als TechGirl met een cameraman als vriend is dit geen goeie combi. De beeld-nazi naast mij op de bank, sprong op en schreeuwde dat er direct een nieuwe tv moest komen. Ik wilde het nog even rustig uitzoeken allemaal, maar daar viel weinig tegenin te brengen…

Na contact met Samsung, bleek het om een kapotte chip te gaan, maar ook dat (natuurlijk) alles buiten de garantie viel. Heerlijk, maar niet heus. De zoektocht begon naar een nieuwe televisie. Aangezien ik in Barcelona op persreis was, stond meneer er alleen voor. Het zou mij benieuwen…

Verblind door cijfers en dubbele getallen (meer inches, is altijd beter, ahum) bestelde de handige jongen binnen een half uur een JVC van 146 centimeters.

Een dag later reed er een busje voor, waar een doos uitkwam zo groot als een deur. Dat maakt kleine jongens blij; hij stond te trappelen om hem uit te pakken. Binnen een kwartier stond de nieuwe tv en was hij aangesloten. Ik vroeg nog of hij echt wel zo groot moest zijn, maar een discussie was op dit moment niet meer te voeren.

Heel langzaam hoorde ik dat meneer iets minder enthousiast werd, en dat had een paar redenen:

  • Het geluid was echt niet wat hij gewend was. Die Samsung speakers waren toch aanzienlijk beter en voller van geluid.
  • Maar het grootste probleem was dat de tv niet Smart was. GEEN Netflix , GEEN Videoland. Terwijl er toch echt op internet stond:

SMART: JA

Nou het was dus niet zo smart om deze tv te kopen”, zei ik nog…

Een goeie soundbar zou het geluidsprobleem wel oplossen, dacht hij, en om toegang te krijgen tot Netflix zou hij een Android tv-box aanschaffen.

Na een paar dagen was de tv-box er. Dat is een mini-computer met het Android besturingssysteem die je aan de tv aansluit. De box verbind je met internet via WiFi, je downloadt op de Android-box Netflix en je kunt alsnog je favoriete serie kijken. Het idee is simpel… De uitvoering iets minder.

Problemen met de Android-box

De installatie is niet zo moeilijk, maar heel gebruiksvriendelijk is het allemaal niet. De Netflix app is al geïnstalleerd, maar gaf bij ons een behoorlijke foutmelding en kon volgens eigen zeggen ‘niet verbinden met de Netflix servers’.

Het installeren van Videoland was een ander verhaal. Na een boel onderzoek op internet schijnt het zo te zijn dat niet op elk Android apparaat zomaar Videoland geïnstalleerd kan worden. Videoland bepaalt zelf voor welke platformen ze Videoland vrijgeven of niet. En dat was dus niet voor dit platform.

Als je op je ‘oude’ Samsung gewend was, met één knop op Netflix en Videoland te zitten, waren dit wel heel veel handelingen . Uiteraard kun je veel meer met de Android-box, zoals gamen, foto’s kijken, internetten etc. Maar dit was niet waarom wij dit apparaat aanschaften.

Wij wilden onze domme tv Smart maken…

Na een week vol ergernis, discussies en ongemak hebben we maar besloten de tv terug te sturen (je hebt 28 dagen het recht je artikel te retourneren als consument) en een nieuwe te bestellen. Er moest 100 euro meer worden betaald voor een Philips tv die WEL smart is.

En fijne bijkomstigheid voor mij… Hij is 20 centimeter kleiner, dan het teruggestuurde model. Want zeg nou zelf: 146 centimeter aan tv in de woonkamer is wel heel veel!

Kortom: doe hier je voordeel mee.

Niet gaan lopen kutten met een apparaat dat eigenlijk niet naar wens is. Goed de recensies op internet lezen. En vooral luisteren naar je onderbuikgevoel.

Liefs, DrTechGirl

#DrTechGirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht wifi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

    Jouw naam (verplicht)

    Jouw email (verplicht)

    Jouw vraag

    Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.