Mesh systeem

Drie manieren om wifi in je huis te verbeteren

Beneden is het heerlijk, daar is de wifi. Maar stap je de trap op, dan zie je de balkjes met ‘internet’ naar beneden schieten. Zeker in nieuwbouwwoningen die uitpuilen van het beton kan iets simpels al een internetverbinding één groot drama zijn. Je hoeft natuurlijk echt geen wifi in de nok van de zolder te hebben, maar als je in bad wil genieten van Boer zoekt Vrouw, dan heb je een stevige verbinding nodig. Dit is hoe je je wifi-signaal in huis kunt verbeteren.

Check je router

Het is om te weten of je wifi het doet, goed om te kijken waar je wifi nou vandaan komt. Natuurlijk komt het uiteindelijk binnen via een kabel, maar er zit vaak een router tussen. Controleer waar die staat en of deze niet door allerlei dingen geblokkeerd wordt. Sommige routers hebben slechts een korte kabel: kijk of je daar iets aan kunt doen. Zeker als je router in de meterkast hangt, dan is de kans aanwezig dat die verstopplek van je router ook meteen je wifi-connectie verstopt.

Daarnaast kun je controleren of je router wel 802.11ac ondersteunt. Het kan enorm veel schelen met bijvoorbeeld 802.11g of 802.11n, dus als je die bij je router tegenkomt, dan weet je dat je beter kunt upgraden naar een betere wifi-verbinding. Sowieso schijnen iets duurdere routers vaak een beter signaal te geven, maar in ieder geval vast op 802.11ac over zijn scheelt al een boel.

Overweeg een wifiversterker

Op zich heb ik weinig goede ervaringen met wifiversterkers, dus controleer voor je er eentje koopt welke er wordt aanbevolen en wat de reviews zeggen. Wifiversterkers kunnen lifesavers zijn, maar er zijn er ook een heleboel op de markt die simpelweg waardeloze stukken plastic zijn. Op zich doet een wifiversterker precies wat je zou denken: het versterkt het wifisignaal, dus het gaat om alleen internet. Een wifirepeater is trouwens hetzelfde als een wifiversterker, dus als je die tegenkomt dan ben je op de goede weg. Soms kan het trouwens helpen om te kijken in welke verpakking het apparaat komt. Is het een verpakking die je netjes kunt openen en sluiten? Dan voorkom je dat je iets koopt dat je vervolgens niet kunt retourneren als het niet functioneert.

Kies je kanaal

Zeker als je in een appartementencomplex of flat woont, dan zitten er waarschijnlijk een heleboel wifi-verbindingen door elkaar heen. Dat wil nog wel eens elkaar verstoren. Zeker als veel routers op hetzelfde kanaal zitten, dan bevordert dat de kwaliteit van je internetverbinding niet. Je router kan zelf een kanaal uitkiezen dat minder druk is. Als het toch slecht blijft, kijk dan of er niet nog een kanaal is dat wel soelaas biedt. Werkt dat allemaal niet, kijk dan eens of je ander internet kunt nemen, zoals glasvezel. Je kunt bijvoorbeeld op internetvergelijken.nl zien welke aanbieder bij je kan leveren.

MobileMobile

Tot slot nóg een tip: is je wifi-verbinding echt een drama, neem dan contact op met je provider. Daar zitten gratis en voor niets allemaal mensen klaar die constant dit soort vragen krijgen. Die komen waarschijnlijk ook veel sneller met een oplossing dan jij ooit had kunnen bedenken. Mogelijk wordt geadviseerd om iets met je modem te doen en te zorgen dat het toch weer werkt. Bovendien is het ook tof om samen met iemand aan de lijn tot een oplossing te komen voor je enorme ergernis: dat voelt toch als een overwinning. Zeker als je daarna in een warm bad kunt glibberen voor een uurtje onvervalst Hollandse televisie. Zonder haperingen. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.