liefde

Dr TechGirl: welke dating-app is het meest geschikt voor lesbische vrouwen?

“Geen stellen!” Het is iets dat je vaak ziet staan op Tinder. Er zijn op die allerpopulairste dating-app allertijden namelijk veel heterokoppels actief, terwijl dat over het algemeen niet is waar de gemiddelde lesbische of biseksuele vrouw naar op zoek is. Dr TechGirl werd gevraagd welke dating-app wat meer geschikt is voor lesbische en biseksuele vrouwen die op zoek zijn naar de vrouw van hun dromen.

Her

Miljoenen dames gebruiken het: Her. Het is een gratis app waarmee je je via Facebook of Instsagram kunt aanmelden. Je foto’s worden meteen in de app geladen, dus als je die wilt gebruiken ben je snel klaar. Tenminste, een beetje tekst op je profiel is ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk, al is het maar om aan te geven of je lesbisch of biseksueel bent, als je dat wil. Het systeem werkt verder ongeveer zoals Tinder, maar je vindt er aanzienlijk minder koppels en aanzienlijk meer vrouwen die op zoek zijn naar die leuke date, die bevredigende onenightstand of simpelweg die liefde van haar leven.

GayParship

Parship is in principe een app waarvoor veel reclame wordt gemaakt in het geval van heteroliefde, maar er is ook een speciale afdeling voor LGBTQ+-mensen. In tegenstelling tot Her (en Tinder) waarin je zelf moet gaan swipen, word je in GayParship alvast geholpen. Je krijgt namelijk te zien wie er sowieso al een match van je kunnen zijn, op basis van je profiel. Erg handig, want je Dokter TechGirl had ooit een Tinder-gesprek waarin de match het N-woord bezigde over een eerdere match. GayParship kijkt ook wat voor principes je hebt, waardoor je in ieder geval alvast iemand krijgt aangeraden die qua idealen en waarden beter bij je past. Plus, het kost je niets.

Zoe

Zoe is een beetje zoals Her en Tinder. Je krijgt allerlei profielen voorgeschoteld en je kunt aangeven welke bij je past, of welke je liever overslaat. Wat wel goed is, is dat Zoe een optie heeft op privéfoto’s. Dit kan je wat meer privacy bieden, want mensen moeten hiervoor eerst toegang vragen. Dat voelt net even wat veiliger, en wat intiemer. Zoe maakt het bovendien ook wat persoonlijker door je aan vragenlijsten te onderwerpen. Sowieso is Zoe een van de meest positief ingestoken dating-apps die we kennen, wat het een klein feestje maakt om de app elke keer te openen.

Good old Tinder

Ja, we noemen hem toch. De reden is dat Tinder nu eenmaal een heel groot bereik heeft, waardoor ook hier heel goed te swipen valt als lesbienne of bi. Het is een app die helaas soms wat veel van je vraagt, omdat mensen er soms weinig geduld hebben, of er een soort vreemde ‘wie praat er eerst’-vibe heerst, maar over het algemeen werkt Tinder als een trein en heb je er snel een leuke date gevonden. Wel altijd eerst even vragen of je te maken hebt met één vrouw of een koppel, zodat je weet waar je aan toe bent.

Dokter TechGirl wenst je als een echte dokter Love een heel fijne datingtijd toe. Doe voorzichtig, geef altijd een vriend(in) in ieder geval de naam van de persoon waarmee je afspreekt en geef aan waar jullie elkaar zien, of deel bijvoorbeeld je locatie op je telefoon. Waarschijnlijk helemaal niet nodig, maar veiligheid boven alles.

Heb jij een vraag voor Dr TechGirl? Laat hem achter in de reacties. Denk om je dagelijkse dosis 1,5 meter afstand en tot volgende week!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.