Whatsapp op smartphone

Doei kerstkaarten, hi WhatsApp-kerstwensen!

Het einde van het jaar is in zicht. De kerstkaarten gaan als warme broodjes over de toonbank en de postbezorgers maken overuren. Ligt jouw eettafel ook vol met kerstkaarten en probeer je steeds een goede tekst te bedenken, terwijl je tegen de deadline opbokst? Maak het jezelf gemakkelijk en kies dit jaar voor een digitale kerstgroet! Uniek, leuk én gegarandeerd op tijd!

Er zijn tal van apps, waaronder het bekende WhatsApp, waarmee je grappige kerst- en nieuwjaarswensen kunt sturen. Gewoon met je smartphone. Handig, toch? In dit blog geven we je tips, waarmee jij vervolgens inspiratie hebt om een toffe, digitale kerstboodschap naar vrienden, familie en collega’s te sturen.

Grappige kerstgifjes

Je kunt met WhatsApp natuurlijk ‘gewoon’ een appje sturen met een emoticon-kerstboom of -sneeuwman, maar een bewegend beeld met geluid is natuurlijk wel een stuk sfeervoller. Gelukkig kun je dat ook heel goed via WhatsApp creëren, want de bibliotheek van deze app staat bomvol feestelijke en grappige gifjes. Je kunt op twee manier gifjes versturen:

Manier één:

 1. Open de chat waarin je een kerstgifje wil versturen.
 2. Naast het gespreksvenster tik je op de ‘plus’.
 3. Vervolgens kies je voor foto- en videobibliotheek.
 4. Linksonder de foto’s zie je een vergrootglas met ‘GIF’.
 5. De bibliotheek met gifjes opent.
 6. Je kunt in de zoekbalk zoeken op onderwerp, zoals ‘kerst’.
 7. Kies het leukste, meest bijzondere of grappigste gifje en verzend die in de app.
 8. Jouw kerstgroet is verzonden. Great success! </borat_voice>

Manier twee:

 1. Open een chat waar je jouw kerstgroet in wilt versturen.
 2. Tik in het gespreksvenster op het stickertje (een vierkantje met omgevouwen hoekje).
 3. Tik op het loepje en zoek op een onderwerp, zoals ‘kerst’ of type een term in, zoals ‘december’ of ‘winter’.
 4. Nu kun je een leuke gif selecteren, zoals een kat met een kerstmannenpak aan of een dansende minion, en verzenden.
 5. En nu is het wachten op de leuke reacties!

Memoji-sticker van jezelf

Wil je een stapje verder gaan en heb je een iPhone, dan kun je van jezelf een kerst-memoji maken! Hoe je jouw memoji in kerstsfeer brengt, staat beschreven in onderstaande stappen:

Allereerst moet je jezelf ‘emotjificeren’, volg daarvoor onderstaande stappen:

 1. Open een chat in ‘Berichten’.
 2. Tik om ‘memoji’ (gezichtje).
 3. Tik op het plus-icoontje.
 4. Je ziet nu een ‘kaal’ gezicht verschijnen.
 5. Je kunt deze volledig aanpassen naar jouw evenbeeld.

Wanneer je tevreden bent met jouw memoji, kun je de kerstmuts toevoegen voor de feestdagen. Dat doe je zo:

 1. Open WhatsApp en wissel naar het emoji-toetsenbord.
 2. Je ziet de memoji’s helemaal links staan.
 3. Tik op de drie puntjes en vervolgens op ‘wijzig’.
 4. Ga nu naar het scherm met hoofddeksels en kies voor de kerstmuts.
 5. Je kunt met de kleurkiezer de muts rood (of een andere kleur) maken.

Klik ten slotte op ‘Gereed’ en je hebt een gezellige online kerstversie van jezelf! Zorg dat je kerst-memoji geselecteerd is en kies een leuke sticker, waarmee je vrienden, familie en collega’s een fijne kerst kunt wensen. Digitaal, maar toch persoonlijk!

Dansende kerstelfen

Waarschijnlijk heb je ‘m zelf al een paar keer ontvangen de afgelopen jaren: een grappig filmpje van een vriend als dansende elf. Dat is gemaakt met de inmiddels zeer bekende ElfYourSelf-app. Het werkt super easy: je downloadt de app, upload een foto van jezelf of van een ander (je kunt tot vier extra elfjes toevoegen) en de app maakt er een gezellige elfen-video van.

MobileMobile

Super grappig om op deze manier een kerstgroet te versturen! ElfYourSelf blijft zichzelf vernieuwen, want ieder jaar worden er weer unieke features toegevoegd aan deze app. Zo kun je met augmented reality filmpjes maken en zitten er gekke dansjes in. Via in-app aankopen kun je extra thema’s aanschaffen. Lees er meer over in ons ElfYourSelf stappenplan.

Exclusieve kerstboodschap versturen

Maak deze feestdagen onvergetelijk en ga voor een exclusieve kerstboodschap! Pak je smartphone of iPhone erbij en ga aan de slag. Je kunt het zo eenvoudig houden of juist zo creatief maken als je zelf wilt.

Extra fijn is dat je dit overal en altijd kunt doen, dus ook als je bij de kapper zit voor een kerstkapsel, als je in de rij staat in de supermarkt voor de kerstboodschappen, als je een kerstfilm zit te kijken en ga zo maar door… Succes en geniet van je kerst! 🎄

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.