Dit zijn ze: de mooiste slimme speakers

Eindelijk is Google Home in Nederland te koop, want daar hebben we lang op moeten wachten. De Google Assistent praat ook Nederlanders sinds een paar maanden, waardoor we nu pas echt gebruik kunnen gaan maken van slimme speakers. Maar, wat zijn de mooiste slimme speakers?

Een slimme speaker, begint die zomaar uit zichzelf wortel te trekken? Niet bepaald, maar hij kan wel aanzienlijk meer dan muziek afspelen alleen. Voornamelijk doen ze assistentenwerk, dus denk aan een speakertje in je keuken waarop je inspreekt welke boodschappen je wilt bestellen bij je supermarkt, of eentje waaraan je vraagt hoeveel file er deze ochtend weer staat naar je werk. Het lijken nu nog hebbedingen, maar uiteindelijk zullen ze je leven waarschijnlijk een stuk makkelijker maken. Alvast kijken welke mooie exemplaren er zijn? We zetten de mooiste op een rijtje:

Apple Homepod

Homepod is een speaker met een 4-inch woofer, 7 tweeters en dat kan allemaal werken dankzij de Apple A8-chip aan boord. Je gebruikt hem in combinatie met Siri, die stemmen kan herkennen. Het apparaat is maar 17 centimeter hoog en laat een golvend lampje branden als Siri aan is. Je kunt er muziek mee afspelen en aan Siri laten weten of je de nummers kunt waarderen of niet, maar je kunt er ook thermostaten van Honeywell en Philips Hue-verlichting mee bedienen. Voor Apple’s doen is het ontwerp niet bijster interessant, maar de compactheid ervan is wel ideaal. De prijs is wat minder, de schade aan je portemonnee bedraagt 350 euro.

Google Home Mini

Google Home Mini kan aanzienlijk minder dan Apple’s Homepod, maar kost ook een fractie van Apple’s gadget. Voor 70 euro heb je dit apparaatje al in huis, maar daarmee kun je niet zomaar andere techdingen in je huis aansturen. Wil je hem bijvoorbeeld in combinatie met je televisie of andere speakers aansturen, dan heb je een Chromecast nodig. Verder kan Google Home Mini dus alles wat Google Assistant kan, want je kunt volledig gebruikmaken van die assistent. Bovendien kan hij zes stemmen onderscheiden, zodat je niet zomaar in iemand anders agenda je tandartsafspraak plant. Het is, zoals zijn naam al doet vermoeden, een mini-apparaatje dat met zijn grijze uiterlijk in de meeste interieurs prima terecht kan. Hij is er trouwens ook in hysterisch roze, mocht je meer van de girly varianten zijn.

Sonos One

Sonos One heeft een wat blokkerig design, wat wel bij andere Sonos-producten past maar zeker niet geldt als Sonos’ beste ontwerp. Sonos is natuurlijk vooral van de muziek en geluidskwaliteit, dus dat zit meer dan goed bij dit apparaatje. Daar betaal je ook wel voor: voor 230 euro heb je een One in je huis staan, die binnenkort ook met Google Assistant werkt. Je kunt hem uiteraard op je andere Sonos-producten aansluiten, zodat je maar hoeft te roepen om het volgende nummer af te spelen. Je gebruikt hem nu met Alexa, waarover zometeen meer.

Amazon Echo

We hebben Siri en Google Assistant gehad, maar dan is er nog een virtuele assistent die hoge ogen gooit: Alexa van Amazon. Je kunt met haar babbelen via Amazon Echo, waar inmiddels al meerdere generaties van zijn. Het nadeel van het apparaat is dan ook dat het eigenlijk heel erg Amazon-gericht is, terwijl die winkel nog niet echt een grote rol speelt in Nederland. De prijs is wel lekker laag: voor maar 100 euro kun je genieten van goed en helder geluid met een goede bas. Je kunt er alleen geen Nederlands mee praten. Meh.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.