HBO ICT Opleidingen

Dit zijn de beste HBO ICT-opleidingen

Je wilt iets in de ICT gaan doen. Mooi! Er staat je hoogstwaarschijnlijk een hele interessante carrière te wachten. De markt binnen de ICT is nog steeds aan het groeien en zal de komende jaren ook alleen maar meer groeien. Maar ja, welke opleiding moet je nu kiezen? Er zijn er zo veel … TechGirl Sam bekeek er een aantal.

HBO Informatica of ICT

De ene opleider biedt een opleiding HBO informatica aan en de ander HBO ICT. Het grootste verschil is dat ICT vaak meer differentiaties heeft. Een aantal HBO Informatica opleidingen laten je in het eerste jaar nog eerst kennismaken met verschillende aspecten binnen informatica. Hierna kan je kiezen om bijvoorbeeld te specialiseren in forensische ICT of softwareontwikkeling. Bij HBO ICT krijg je meer differentiaties zoals cyber security, software engineering en education of games, maar ook applied data science. Iedere specialisatie heeft zo zijn eigen charme en hoe fijn is het om in het eerste jaar even overal van te kunnen proeven? De beste ICT opleider van 2018 op hbo-gebied was Hogeschool Windesheim in Zwolle. Prachtige stad om in te wonen en studeren, al zeg ik het zelf.

MobileMobile

Werken en leren

Gelukkig voor de wat oudere studenten onder ons is het enorm populair om werken en leren te combineren. Ook ikzelf ben eindelijk van plan weer in de boeken te gaan duiken. Young Capital is een van de grootste bemiddelaars binnen de ICT werkzoekende en werkgevers. Zij helpen je graag bij het vinden van een goede leerbaan met daarbij een echt hbo-diploma aan het einde van de rit. Dit doen zij via hun Young Capital Next opleiding waarbij je vier dagen in de week werkt en een dag studeert. Het fijne hieraan is dat je zo ook meteen salaris krijgt en je dus niet een aantal jaar op water en droog brood moet leven.

Inspiratie opdoen voor je studie

Wil je wel iets in de ICT doen maar weet je nog niet precies wat? Hou dan eens onze artikelen van TechGirl van de maand in de gaten. Iedere maand interviewen wij drie inspirerende vrouwen die hun weg binnen de tech maar ook ICT hebben gevonden. Zo kom je nog eens verrassende banen tegen en kan je gericht zoeken naar welke opleiding daarbij past. Wat daarnaast ook vaak mogelijk is, is een meeloopdag bij een bedrijf waar je graag zou willen werken. Zo kan je alvast proeven van de sfeer maar ook welke kennis je nodig hebt om met jouw droombaan aan de slag te kunnen gaan. Handig!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten