Nieuwe MacBook Pro 2021

Dit zijn alle specs van de MacBook Pro 2021

Apple heeft op 18 oktober 2021 tijdens het Apple Event de nieuwe MacBook Pro’s gelanceerd, met een geheel nieuw ontwerp, nieuwe chips, nieuwe mogelijkheden en meer. TechGirl Milly vertelt je alles wat je moet weten over deze vernieuwde MacBook Pro-modellen.

MacBook Pro 2021

Ze zijn eindelijk uit: de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro. Voorzien van de nieuwe M1 Pro- en M1 Max-chips waarmee ze een opmerkelijke prestatiesprong maken ten opzichte van de vorige modellen. Allereerst duiken we in het design. Het nieuwe ontwerp is gemaakt van 100% gerecycled aluminium en is verkrijgbaar in de traditionele kleuren zilver en spacegrijs.

Apple heeft bij de vorige modellen veel kritiek gekregen over de Touch Bar en het gelimiteerde aantal poorten, dus het is geen verwachting dat dit bij de nieuwe modellen is aangepast. Apple heeft de Touch Bar weggehaald en meer poorten toegevoegd: naast de drie Thunderbolt 4-poorten (USB-C connectie) en de headphone jack is de nieuwe MacBook voorzien van een MagSafe 3-poort. Ja, je leest het goed: die magische, magnetische oplaadconnector is TERUG! Daarnaast is er ook weer een HDMI-poort en een SD-lezer toegevoegd.

14 en 16 inch scherm

Een fundamenteel verschil van de MacBook Pro 2021 is daarnaast het scherm. De nieuwe MacBook Pro heeft dezelfde notch als de iPhone en is daardoor voorzien van een zeer smalle zwarte rand aan de bovenkant (3,5 millimeter). De 14- en 16-inch MacBook Pro-modellen hebben een Liquid Retina XDR-display, een mini-LED-display met een aanhoudende helderheid tot 1000 nits, een piekhelderheid van 1600 nits en een contrastverhouding van 1.000.000:1. De 14-inch MacBook Pro heeft een resolutie van 3024 x 1964 bij 254 pixels per inch en het 16-inch model heeft een resolutie van 3456 x 2234 bij 254 pixels per inch.

De camera aan de voorkant kan nu opnemen met 1080p met f/2.0-diafragma en heeft een grotere sensor waardoor hij ook beter presteert bij weinig licht.

Het toetsenbord is ook volledig herzien. Het Magic Keyboard heeft een zwarte omlijsting, waardoor de verlichte toetsen nog beter tot hun recht komen en de Touch Bar is vervangen door de fysieke functietoetsen, waaronder een verbrede Escape-toets. De aan/uit-knop rechtsboven is ook een vingerafdruksensor met Touch ID.

M1 Pro en M1 Max

Apple lanceerde niet één maar twee nieuwe chips voor de Mac. De nieuwe MacBook Pro-modellen van Apple kunnen worden geconfigureerd met de M1 Pro-chip of de M1 Max-chip.

MobileMobile

Daarnaast brengen ze voor het eerst de system on a chip-architectuur (SoC) naar een professionele notebook. De nieuwe MacBook Pro’s hebben allebei meer CPU-cores, meer GPU-cores en meer centraal geheugen dan M1. Tel daarbij de krachtige Neural Engine voor supersnelle machine learning en de verbeterde media engines op die ProRes ondersteunen, en volgens Apple kunnen de nieuwe laptops met M1 Pro en M1 Max dingen doen die ze nooit voor mogelijk hielden.

Het verschil tussen de M1 Pro en M1 Max zit hem in de GPU-prestaties. De M1 Pro heeft een 16-core GPU , terwijl de M1 Max een 32-core GPU heeft , waarbij een 24-core GPU ook beschikbaar is als upgrade-optie op het middenniveau. De M1 Pro ondersteunt ook tot 32GB unified memory, terwijl de M1 Max tot 64GB unified memory ondersteunt.

Prestatie

De nieuwe MacBook Pro heeft de grenzen verlegd van wat een notebook kan doen. Apple beweert dat zowel de nieuwe M1 Pro- als M1 Max-chips twee keer zo snel zijn als de Intel Core i9 in de 16-inch MacBook Pro (2019). De M1 Pro heeft maximaal 32 GB RAM, terwijl de M1 Max maximaal 64 GB RAM heeft.

En als het op graphics aankomt, is de M1 Pro tot 2,5 keer sneller dan het vorige 16-inch model met de snelste GPU. Als het gaat om machine learning, krijgt je tot vijf keer snellere prestaties.

Voor de nieuwe chips zorgen ze voor verbeteringen in het hele systeem om de beste prestaties te leveren voor de meest veeleisende apps.

Ondanks dat veelbelovende vermogen blijft de batterijduur volgens Apple uitstekend: het bedrijf claimt dat we 17 uur videoweergave op het 14-inch model en 21 uur op het 16-inch model zullen halen.

In het kort

 • MacBook Pro 2021
 • Verkrijgbaar in 14 en 16 inch formaat (eigenlijk 14,2 en 16,2 inch)
 • Nieuw scherm design met notch
 • Liquid Retina XDR-display
 • Een 1080p HD‑camera
 • Meer poorten: drie Thunderbolt 4-poorten, een HDMI poort, een SDXC-kaartlezerand en MagSafe 3-poort
 • Magic Keyboard met Touch ID
 • Kunnen worden geconfigureerd met M1 Pro en M1 Max krachtigere Apple silicon-chips
 • 10‑core CPU en tot 16‑core GPU met de M1 Pro en tot 32 GPU met de M1 Max
 • De gewichten zijn 1,61 kg voor het 14-inch model en 15,5 mm dikte en 2,17 kg voor het 16-inch model met een dikte van 16,8 mm
 • Kleuren: spacegrijs of zilver
 • 14-inch verkrijgbaar vanaf €2249 en 16-inch vanaf €2749

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.