meiden op wielrenfietsen

Deze wielrengadgets moet je hebben dit seizoen!

Het is weer lente! Ondanks dat we begin april nog even te maken hadden met raar weer (storm, sneeuw…) wordt het nu écht mooi weer! Tijd dus om weer buiten te gaan sporten, zoals wielrennen. Als echte TechGirl wil je natuurlijk wel weten welke nieuwe gadgets je hierbij kunt gebruiken. Daarom vind je in dit artikel dé wielrengadgets die jouw fietsseizoen nog beter kunnen maken.

Zonnebrillen met ActiveLook technologie

Als je het hebt over supercoole wielrengadgets, dan horen de smart glasses met ActiveLook technologie zeker in het rijtje thuis. Als je deze (zonne)bril opzet tijdens het fietsen, krijg je namelijk direct je fietstijd, snelheid, hartslag, afstand, navigatie, et cetera in beeld. Wat je precies ziet, kun je zelf instellen via een app. Deze verbind je met je telefoon, smartwatch of fietscomputer. Op deze manier is de bril altijd op de hoogte van je real-time data.

Inmiddels zijn er verschillende merken op de markt die de ActiveLook technologie gebruiken. Drie van deze merken zijn Engo Eyewear, Cosmo Connected en Julbo. De prijzen van deze brillen lopen van €398.30 (Engo) tot €499.00 (Julbo).

Slimme fietshelm

Naast slimme fietsbrillen, zijn er ook verschillende slimme helmen op de markt. Anders dan bij de brillen, heeft elk model helm weer zijn eigen toepassingen. Dit uiteraard naast het feit dat ze je hoofd goed beschermen. Daarom heb ik hieronder 3 verschillende soorten op een rij gezet.

MobileMobile

LIVALL’s BH60SEPLUS Smart Bike Helmet

Doordat er Bluetooth, speakers en een microfoon aanwezig zijn in deze helm, kun je tijdens het fietsen muziek luisteren of bellen. Ook zorgt de SOS functie ervoor dat wanneer je valt, je vooraf ingestelde contactpersoon wordt gealarmeerd. Daarnaast zitten er verschillende LED lichten op de helm, die niet alleen zorgen voor zichtbaarheid, maar ook feller kunnen schijnen als je bijvoorbeeld remt.

Sena’s R1 slimme fietshelm

Ook de slimme fietshelm van Sena zorgt ervoor dat je kunt bellen en naar muziek kunt luisteren op de fiets. Maar daarnaast is het ook mogelijk om met andere gebruikers met de Sena R1 helm te communiceren, als ze op max. 900 meter afstand van je fietsen. Zo kun je perfect met je groep bij elkaar blijven fietsen.

Lumos’ Ultra Smart Bicycle Helmet

De helm van Lumos heeft niet alleen lichten achterop, maar ook voorop. Daardoor ben je extra goed zichtbaar als je tijdens het schemeren of ’s avonds gaat fietsen. Ook is de helm MIPS gecertificeerd, wat inhoudt dat de helm extra goed beschermd. De helm kun je via de bijbehorende app aan je telefoon verbinden, waardoor je te allen tijde de lichten aan kunt passen.

Garmin Edge 830

Edge® 830

Als je aan wielrengadgets denkt, dan denk je natuurlijk ook aan fietscomputers! Niet alleen is deze Garmin Edge 830 fietscomputer waterbestendig, ook weegt hij maar 80 gram. Middels het touchscreen kun je snel schakelen tussen je te fietsen route en je persoonlijke statistieken. De route maak je van tevoren via Garmin zelf of via de Strava app. Ook wij zijn erg benieuwd naar hoe deze fietscomputer in gebruik is. Daarom vind je binnenkort een uitgebreide review terug op onze website.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.