Deze apps voor verhuizen zijn onmisbaar!

Anno 2017 doen we natuurlijk alles met onze smartphone. Dus nu het tijd is voor mij om bijna te verhuizen, ga ik op zoek naar welke apps me kunnen helpen. Ga je ook verhuizen? Dan bij deze wat tips: apps voor verhuizen!

Woon todo

Bij deze app geef je de datum van aankoop van je nieuwe huis en de datum van je sleuteloverdracht aan. Vervolgens maakt de app een checklist voor je. Deze app is eigenlijk voor je gehele koopproces. Punt 1 op de checklist is bijvoorbeeld “notaris zoeken”. Vanuit de app kun je direct een offerte aanvragen voor een notaris.

Handig is dat de app zelf data toevoegt, zodat je je eigen tijdlijn creëert. Beetje overzicht in die ellenlange to do-list. Hij geeft ook bijvoorbeeld de levertijden aan; dus dat je je nieuwe keuken eerder moet bestellen dan je badkamer, omdat die gemiddeld een langere levertijd heeft.

Leuke touch; als je iets afvinkt krijg je meteen een compliment. Als ik “Gordijnen” afvink, krijg ik “Privacy!” terug.

Ik verhuis

Duidelijk een app van een verzekeraar. De app heeft vooral algehele bespaartips (en juiste verzekering uiteraard). Daarnaast een checklist (voor mij weinig nieuws) en een optie om vrienden om hulp te vragen. Hier kwam ik wel iets bijzonders tegen: een teken dat ik al heel lang niet had gezien. Het Hyves-logo! Even geprobeerd, maar helaas ik kon er geen gebruik meer van maken. By the way…ik heb meteen gecheckt, maar er is ook geen Hyves-app meer…

Beste tip die ik tegenkwam: iedere ruimte van je huis nummeren en die nummers ook gebruiken op je verhuisdozen. Als vrienden je helpen verhuizen, brengen ze het in ieder geval naar de juiste ruimte.

Mr. Box

Ik ga gelukkig verhuizen van appartement naar een huis en heb dus meer ruimte. Als het goed is, moeten mijn spullen er dus met gemak inpassen. Maar mocht dat bij jou niet zo zijn, dan is dit misschien een goede hulp app voor je. Via Mr. Box bestel je (kunststof) verhuisboxen. Die worden bij je thuis geleverd. Jij vult ze en geeft ze een eigen naam (bij te houden in de app). Wanneer je boxen vol zijn, laat je Mr. Box ze ophalen. Zij brengen ze naar een opslagruimte. Wanneer je weer ruimte hebt of ze nodig hebt, kun je ze laten terugbezorgen of ze zelf ophalen. Je kunt de boxen verzegelen en zelfs foto’s van alle artikelen die in je box hebt zitten, categoriseren in je app: terugvinden is dus een eitje.

UTS App

Geen zin of mogelijkheid om de daadwerkelijke verhuizing zelf te doen? Dan is deze app een uitkomst! Je maakt foto’s van je huidige woning en alles wat erin staat dat moet worden meeverhuisd. Die upload je in de app, samen met gegevens zoals wat voor entree je hebt, of er parkeerkosten zijn etc. Vervolgens ontvang je van UTS een offerte helemaal op maat. Als de prijs je aanstaat kun je direct de verhuizing regelen.

Mondial Movers

Eigenlijk hetzelfde als UTS App. Maar het kan nooit kwaad om een tweede offerte aan te vragen zodat je direct kunt vergelijken. Ook deze app werkt met foto’s uploaden van de vertrekken.

Wunderlist

Ik ben zelf nog steeds fan van Wunderlist. Die gebruik ik voor allerlei lijstjes: hierin maak je checklisten die je kunt delen. Zo deel ik samen met mijn huisgenoot de boodschappenlijst (degene die in de winkel staat, vinkt ze af en jij ziet het ook meteen) of met collega’s welke taken we overdragen na elkaar (met foto’s, notities en deadlines).

MobileMobile

Daar kan ook prima een to do-list voor verhuizen bij in. Deze moet je uiteraard wel zelf vullen, maar met alle bovenstaande hulpmiddelen moet dat lukken. Succes en lets move it move it!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.