Samsung Star 3
Klein, maar fijn: de Samsung Star 3!

De Samsung Star 3 nader bekeken

Ben je op zoek naar een andere telefoon, maar wil je je niet helemaal scheel betalen? En hoef je niet per se een smartphone uit het high-end segment? Misschien is de Samsung Star 3 dan wel iets voor jou!

Design

De Samsung Star 3 heeft een zeer praktisch formaat. Hij is absoluut niet zo groot en lomp als een iPhone of Samsung Galaxy S3, maar hij heeft het juiste formaat om in je broekzak te steken. Of om losjes in je hand te houden. En dat is bij grotere toestellen nogal een uitdaging!

Daarentegen: de Star 3 ziet er niet zo glamourous uit als de Galaxy S3 bijvoorbeeld. Het design lijkt soberder, meer ingetogen. Maar eigenlijk misstaat dat helemaal niet, moet ik zeggen. Het is maar net waar je van houdt.

De Star 3 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Aan de voorkant kun je gebruik maken van een klein touchscreen en drie buttons. Aan de achterzijde bevindt zich een 3.2 megapixels camera waarmee foto’s en video’s kunt maken. Helaas heeft deze smartphone geen flitser. Aansluitingen zijn er onder meer voor een headset en lader.

Gebruik

Geen Android, iOS of Windows besturingssysteem voor dit toestel! De Samsung Star 3 maakt namelijk gebruik van een TouchWiz Lite interface. En dat is totaal geen probleem, want het menu is logisch opgedeeld en ziet er overzichtelijk uit. Er is genoeg nagedacht over de gebruikservaring van de klant.

MobileMobile

De Star 3 beschikt over een aantal “standaard” opties om mee te bellen, sms’en en fotograferen bijvoorbeeld. Dit werkt allemaal prima, alhoewel de kwaliteit van de camera me wel wat tegenvalt. Dat is waarschijnlijk de concessie die je maakt als je een toestel koopt voor minder dan honderd euro.

Ook heeft dit toestel een aantal vooringestelde Apps, onder andere voor Facebook en Twitter. Maar je kunt er zelf ook nog tal van andere Apps op zetten. Mits je er een goede sd kaart in stopt, dat wel. Internetten is overigens een piece of a cookie; de wifi verbinding werkt uitstekend.

In andere reviews zag ik voorbij komen dat de batterij nogal snel leeg zou zijn. Ik moet bekennen dat ik geen grote verbruiker ben, maar volgens mij valt het reuze mee met de prestaties van de batterij. Mijn Samsung Star 3 houdt het makkelijk drie dagen vol zonder opnieuw opgeladen te worden.

Prijs

De telefoon is al verkrijgbaar voor een prijs van 80 euro. Een echt budgettoestelletje dus!

Conclusie:

De Samsung Star 3 is een budgettelefoon met prima prijs/kwaliteitverhouding. Hij ziet er prima uit, kan heel wat meer dan een Nokia koelkast en geeft je net genoeg aansluiting om mee te kunnen praten met je hippe vriendinnen. Verwacht geen hoogstaande cameraprestaties of bijzondere features bij deze telefoon; what you see, is what you get.

Pluspunten:
Design
Batterij
Prijs
Minder:
Beeldkwaliteit
Ontbreken van flitser
Opslagcapaciteit
7.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.