Ring deurbel
Bron: ring.com

De Ring deurbel en privacy

Ring, onderdeel van Amazon, is een merk dat verschillende producten aanbiedt om je huis veiliger te maken. Een van hun populairste producten is de Ring Video Doorbell. Deze deurbel met camera maakt het mogelijk om overal waar je bent te checken wat er gebeurt aan jouw voordeur. Belt er iemand aan en ben je niet thuis? Geen probleem! Je kunt deze persoon live te woord staan en vertellen dat je er op dat moment niet bent. De Ring deurbel kan ook alle soorten beweging traceren en je kunt dit netjes terugkijken in je videologboek in de Ring app. Wat weten we eigenlijk over privacy met betrekking tot deze ‘je weet zo altijd wat er rondom je huis gebeurt’ deurbel?

Ring deelt jouw beelden met de politie

In Amerika is er een kwestie dat Ring zou samenwerken met de politie om zo buurten veiliger te maken. Mocht er iets gebeuren in een buurt, zal de politie, mits het naburige politiedepartement aangesloten is, ook de beelden die gemaakt worden via je deurbel kunnen gebruiken. Beschermers van de privacy hebben op deze manier de schrik te pakken dat Amazon zijn eigen nationale beveiligingsnetwerk zou uitbouwen. Amazon geeft echter aan voorkeur te geven aan het alles er aan doen om veilige buurten te creëren.

Ring (privacy)instellingen

Amazon beweert dat het in zijn Ring-instellingen de keuze biedt om audio-opnames uit te zetten. Gebruikers lijken hier volgens hen echter maar weinig oog voor te hebben eens ze de Ring deurbel en de app geïnstalleerd hebben. Mocht je dus audio-opnames willen uitzetten en andere instellingen willen aanpassen die je privacy kunnen beschermen, dan loont het om de instellingen in je Ring app te doorlopen. Momenteel biedt de Amazon Ring app geen stemherkenning, dus is het nog onduidelijk wat men doet met de audio-opnames.

Waarom een Ring deurbel handig is

Een Ring deurbel maakt het super handig om te kijken wat er rondom jouw huis gebeurt als je bijvoorbeeld op vakantie bent. De Ring app maakt het ook makkelijk om producten die je in je bezit hebt te beheren en de instellingen aan te passen. Als je een Ring videobel aankoopt, kun je deze op elke willekeurige plek ophangen. De Ring komt namelijk met een uitneembare batterij. Vergeet dus zeker niet om af en toe je batterijniveau te checken in de app, anders heb je een deurbel hangen die uit staat. Op onze eigen privacy zijn we allemaal erg gesteld. Het kan dus erg prettig zijn om stiekem mee te kunnen kijken via je Ring deurbel en zo je eigen privacy in het oog te houden.

Ring geeft in reactie op ons artikel aan:

“Ring geeft de politie geen toegang tot de camera’s, apparaten, apparaatlocaties of livestreams van gebruikers. De politie heeft alleen toegang tot de video-opnames van klanten als een klant een optioneel Ring Protect-plan heeft en ervoor kiest om de opnames te downloaden en te delen. Ring Protect Plan slaan video’s tot 180 dagen op, waarna ze worden gewist en niet meer kunnen worden teruggehaald. Klanten hebben de volledige controle over de informatie die ze verkiezen te delen. Net als elk ander bedrijf kan Ring verzoeken van rechtshandhavingsinstanties ontvangen, zoals bevelschriften, en we beoordelen deze verzoeken zorgvuldig. De richtlijnen van Ring voor rechtshandhaving beschrijven ons proces voor het ontvangen en verwerken van informatieverzoeken van rechtshandhavingsinstanties. Ring reageert dan ook onmiddellijk op overheidsinstanties als het bedrijf van mening is dat een noodgeval waarbij gevaar bestaat voor de dood of ernstig lichamelijk letsel van een persoon, zoals een ontvoering of een poging tot moord, onverwijld openbaarmaking vereist.”

“We hebben op al onze apparaten functies geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat privacy, beveiliging en gebruikerscontrole centraal blijven staan – inclusief aanpasbare Privacy Zones om “off-limit” gebieden te blokkeren, Motion Zones om de gebieden te regelen waarvan klanten willen dat hun Ring-apparaat beweging detecteert en Audio Toggle om audio in en uit te schakelen. We moedigen onze klanten ten zeerste aan om alle toepasselijke wetten na te leven wanneer ze hun Ring-toestel gebruiken.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.