toetsenbord, notitieblok en muis op bureau

De beste gadgets voor op kantoor én hybride werken

Het thuiswerkadvies is alweer een tijd terug komen te vervallen. Werkgevers vragen hun personeel weer om in ieder geval voor een paar dagen naar kantoor te komen. Werknemers gaan graag weer wat vaker naar kantoor, bijvoorbeeld om beter te kunnen samenwerken of gewoon voor de gezelligheid. En hoewel hybride werken – zowel op kantoor als thuis werken – voor veel mensen niet nieuw is, is het wel de nieuwe standaard aan het worden. Maar hoe doe je dat? Als je zolang thuis hebt gewerkt, kun je wel wat hulp gebruiken om op kantoor te aarden. Wij zetten een paar gadgets voor je op een rijtje.

Noise cancellation

Bovenaan de lijst staan wel noise cancelling headsets of oordoppen. Oordopjes of koptelefoons met deze techniek sluiten geluiden van buiten buiten, waardoor je je bijvoorbeeld beter kunt concentreren op je werk. Weer naar kantoor gaan betekent vaak meer geluid om je heen, iets wat je misschien niet helemaal meer gewend bent. Het enige risico is dat je ze de hele dag ophoudt om je werk gedaan te krijgen, maar het sociale aspect van kantoor misschien wat minder omarmt 😉

TechGirl Milly schreef eerder al uitgebreid over Active Noise Cancellation (ACN) en zette de voor- en nadelen op een rijtje. Nog op zoek naar oordopjes met noise cancellation? Mogelijk kunnen de Sennheiser CX oordopjes wat voor je zijn? Ben je op zoek naar iets wat over je oren gaat? We reviewden eerder de Huawei FreeBuds Studio.

Toetsenbord schoonmaken

Met hybride werken is de kans groot dat je niet altijd dezelfde werkplek hebt. Of dat je werkplek, inclusief toetsenbord, ook door anderen gebruikt wordt. Goed schoonmaken is daarom een must. En dat hoeft helemaal niet saai te zijn! Wist je dat je je toetsenbord schoon kunt maken met slijm? Ook zijn er kleine stofzuigertjes op USB die je kunt gebruiken om kruimels van cookies van je collega’s (of jezelf ;)) op te zuigen.

Tijd voor focus

Oké, je werkplek is schoon en niemand stoort je meer. Tijd om aan de bak te gaan. Ken je de pomodoro techniek? Je gebruikt een timer waarmee je periodes bijhoudt van 25 minuten waarin je geconcentreerd werkt. Hierna heb je een pauze van 3 minuten en daarna werk je weer 25 minuten. Na de vierde keer houd je langere pauze. Je houdt de tijd bij met een timer op je bureau, telefoon of computer en je kunt natuurlijk ook andere tijdsblokken aanhouden als dat beter bij je past.

Misschien helpt deze minimalistische timer je, met vooringestelde timings van 5, 15, 30 en 60 minuten (er zijn ook andere varianten beschikbaar met andere settings).

Blijven bewegen

Toen we in 2020 begonnen met thuiswerken ging heel Nederland massaal wandelen. Vóór werktijd, in de lunchpauze en ook misschien in de avond nog een rondje. Maar hoe moet dat als je weer naar kantoor gaat? Door reistijd heb je misschien minder tijd om te bewegen en op kantoor is het verleidelijk om toch nog even te blijven zitten. Denk dan eens aan een bureaufiets! Zet dit ding onder je bureau en trap de stress uit je lijf. Op bol.com vind je verschillende varianten, waaronder deze slimme variant van Cubii die je kunt connecten met je FitBit en Apple Health.

Een tas voor al je gadgets

Maar hoe neem je al die spullen mee van huis naar kantoor en weer terug naar huis, ervan uitgaande dat je niet alles dubbel aanschaft? In een toffe tas natuurlijk. Oke, die bureaufiets gaat misschien niet passen, maar je wilt een tas die ruimte heeft voor je laptop én de meeste spullen die je nodig hebt. Het liefst ziet deze tas er ook nog leuk uit. Gelukkig zijn er steeds meer toffe én praktische tassen te koop. Onze eigen Anke reviewde de Targus Newport collectie!

Omarm jij het hybride werken? Of fulltime op kantoor? Wat vind je ervan en heb je nog tips? Laat het ons weten.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.