date

De beste dating-apps voor LGBTQIA+

Je bent gay en je wilt daten. Dan heb je veel te kiezen. Welke dating-apps zijn het meest geschikt voor mensen die zich tot de groep LGBTQIA+ scharen? Het is natuurlijk persoonlijk, maar dit zijn enkele zeer populaire dating-apps:

Tinder

Tinder is een fijne dating-app voor de gay-community. Niet zozeer omdat het altijd zo’n fijne omgeving is (er zijn nog steeds mannen die enorm homofoob kunnen reageren), maar wel omdat er nu eenmaal enorm veel mensen op te vinden zijn. Bovendien heeft Tinder ook goede mogelijkheden ingebouwd, waaronder een waarschuwing als je een land betreedt dat heel anders tegen homo’s aankijkt. Zo kun je zorgen dat je je Tinder tijdelijk uitschakelt om te zorgen dat je niet in de problemen komt. Wel zo veilig. Ook is Tinder aan het einde van dit jaar van plan om elke gebruiker zich te laten registreren met zijn of haar identeitsbewijs. Hierdoor zijn er straks hopelijk minder creeps op het platform te vinden.

Grindr

Grindr is een van de bekendste apps om gelijkgestemden te vinden. Net als Tinder heeft het nogal het imago om vooral voor one-night-stands te zijn. Echter, daar hoeft het zeker niet altijd naartoe te gaan (of bij te blijven). Grindr laat je snel mensen vinden in je omgeving. Hierdoor word je gestimuleerd om iets eerder af te spreken in plaats van dat je in eindeloze gesprekken verzeild raakt. Wel is Grindr erg geënt op mannen, al zijn non-binary mensen en queers ook van harte welkom.

Hinge

Hinge beleeft momenteel nogal een opleving op social media, al bestaat het wel al tien jaar. Ze willen graag dat je zo snel mogelijk van de app afgaat. Het idee is dat je matcht, zo spoedig mogelijk op date gaat en dan zodanig veel plezier hebt dat je Hinge nooit meer nodig hebt. Een charmante marketingaanpak, zeker in een wereld waarin veel LGBTQIA+ dating-apps vooral draaien om seksafspraakjes, in plaats van dates met als doel om een langdurige relatie te starten. 

HER

Zoals de naam al doet vermoeden is HER vooral ingestoken op vrouwen en mensen die zich als vrouw identificeren. Als je lesbisch bent of biseksueel dan zal je je als een vis in het water voelen op HER. Het is een app die ook aandacht besteedt aan nieuws uit de gemeenschap en er zijn bijvoorbeeld ook groepschats mogelijk om te spreken over onderwerpen die wat meer specifiek lesbisch zijn. Je kunt er 17 verschillende seksualiteiten op kiezen en in totaal 18 gender-identiteiten. Het is een app die goed in elkaar zit, waar je zelf kunt bepalen of je snel wilt afspreken of wanneer je het even wat rustiger aandoet. Het gaat vooral ook om het gevoel deel uit te maken van een community.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.