formule 1 stream

Dankzij deze 5 tips, stream jij overal Formule 1!

Vrouwen kijken ook graag Formule 1. Daarom is het goed na te denken over hoe je het best Formule 1 kunt gaan streamen. Er zijn heel wat opties. De meest voor de hand liggende optie is het afsluiten van een abonnement bij streamingdienst Viaplay. Maar als je op vakantie bent in het buitenland, kun je deze streamingdienst niet gebruiken. De abonnementsdienst heeft namelijk alleen de rechten om uit te zenden in Nederland. Daarom kun je op de camping in Frankrijk niet kijken naar de verschillende Grand Prix. Daar hebben we verschillende oplossingen voor bedacht.

5 tips om te kijken naar Formule 1

Formule 1 kan behoorlijk spannend zijn. Wordt Max Verstappen straks toch weer opnieuw wereldkampioen, of moet hij zijn titel uiteindelijk toch afstaan? Wat het ook wordt, je wilt natuurlijk geen wedstrijd missen. Daarom zijn er verschillende manieren om overal naar Formule 1 te kijken. We hebben de handigste tips op een rijtje gezet.

1: Kijk in Nederland naar Formule 1

De gemakkelijkste manier om in Nederland naar Formule 1 te kijken, is door een abonnement af te sluiten bij een Nederlandse abonnementsdienst. Voorheen kon je F1 streamen via ZiggoSport, maar inmiddels zijn de uitzendrechten in handen van Viaplay. Dit seizoen is alleen daar te bekijken. Maar je kunt uiteraard ook een abonnement met korting afnemen bij bijvoorbeeld Ziggo of KPN. Je krijgt bij Viaplay niet alleen toegang tot F1, maar ook tot bijvoorbeeld het darten, de Bundesliga en verschillende films en series.

Voordeel van Viaplay is dat er camera’s in de auto’s van je favoriete coureurs zitten. Daardoor is het net of je met Max Verstappen meerijdt. Maar er is ook een andere dienst als je Viaplay niet zo ziet zitten. F1 TV Pro biedt in Nederland namelijk ook een abonnement aan. Dat is handig als Viaplay niet goed werkt. Er zijn de laatste tijd namelijk veel klachten over de slechte kwaliteit van de aanbieder. Zo ontbreekt er vaak HD-beeld, is het commentaar niet interessant of krijg je net op een spannend moment een error te zien.

2: Kijk naar F1 TV Pro

Als je inmiddels wel klaar bent met Viaplay, kun je overal ter wereld kijken naar F1 TV Pro. Dit is een streamingdienst die je in veel verschillende landen kunt gebruiken. Bovendien zie je niet alleen de wedstrijden, maar ook de trainingen en kwalificaties. Dit is een relatief nieuw platform wat bijzonder genoeg minder problemen lijkt te hebben dan Viaplay. Dit platform is wel een aanrader als je zelf de regisseur wilt uithangen en wilt schakelen tussen verschillende camera’s. Het is een interactief platform, maar die vrijheid kost ook wel wat. Je bent er bijna 5,50 euro per maand aan kwijt en kunt ook niet gratis kijken naar Grand Prix-races. Bovendien heb je een creditcard nodig.

3: Kijken naar F1 streams in het buitenland

Zit je in het buitenland? Dan kun je Viaplay niet zomaar bekijken en ook F1 TV Pro blokkeert de streams in bepaalde landen. Dat heeft vaak te maken met uitzendrechten. Maar je bent wel abonnee en hebt natuurlijk voor een heel seizoen betaald. Extra zuur als je dan de wedstrijd niet kunt volgen. Natuurlijk zijn we helemaal gek op tech, dus hebben we ook een tech oplossing: een VPN gebruiken om de F1 te streamen. Dat is een Virtual Private Network. Daarmee is het mogelijk om je IP-adres te veranderen naar een andere locatie. Zo kun je op de camping in Frankrijk bijvoorbeeld verbinding maken met een Nederlandse server van de VPN-aanbieder.

Daardoor krijg je een Nederlands IP-adres en heb je toch gewoon toegang tot je abonnement. De meeste programma’s en apps voor je smartphone, tablet, laptop of desktop wijzen zichzelf, waardoor zelfs je oma het nog kan begrijpen. Een abonnement kost een paar euro per maand en bij sommige aanbieders krijg je binnen 30 dagen je geld terug als je niet tevreden bent.

4: Commentaar Formule 1 vervangen

Erger jij je ook zo aan bepaalde commentatoren als je Formule 1 kijkt? De laatste tijd wordt er vooral vaak geklaagd over het saaie commentaar van Viaplay. Dat is ook niet zo gek, want jarenlang werd het commentaar verzorgd door Olav Mol. Er zijn dan ook heel wat fans die hem erg missen. Maar dat wist Olav Mol zelf ook. Daarom heeft hij een app laten ontwikkelen dat Grand Prix Radio heet. Tijdens de wedstrijd kun je gemakkelijk intunen, zodat je weer het oude, vertrouwde commentaar van Olav Mol en Jack Plooij hoort.

5: Kies een locatie dichtbij huis

Ga je met een VPN aan de slag? Onthoud dan dat als je een VPN-server ver weg kiest, dit ten koste gaat van je stabiele verbinding en je downloadsnelheid. Wil je dus genieten van alle acties tijdens de wedstrijden en nooit meer een moment missen? Houd je locatie dan dichtbij huis. Zit je op de camping in Oostenrijk? Dan kun je het best terecht bij de gratis aanbieder Servus TV. Maar mocht je toch gesteld zijn op het Nederlandse commentaar, kies dan voor een server aan de grens met Duitsland. Naar de Australische televisie kijken zit er niet in; dan wordt je verbinding erg instabiel.

Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van TechGirl en werd aangeleverd door VPNgids.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.