CSI gadgets vraag: het antwoord!

CSI gadgets; are they real or aren’t they? Je weet wel… uit die serie CSI Miami. De scènes zien er rete-spannend uit, zeker in combinatie met het gebruik van nog niet bestaande technologieën. “Maar… bestaan deze gadgets eigenlijk wel in real-life?” vroeg Miny zich af. Een goede vraag wat ons betreft. We gingen voor haar op onderzoek uit.

CSI gadget-table

In dit geval richten we ons op de CSI gadget-table uit de serie. De exacte vraagstelling luidde namelijk:

Ik ben groot fan van politieseries en dan met name CSI & Bones omdat die vol technische snufjes zitten. Beeldschermen die met 1 knop een gezicht geven aan het slachtoffer, beeldschermtafels die met een handveeg een route kaart aangeven, hand vegen en er verschijnen 5 foto’s in het tafelscherm van het plaats delict!.. mijn interesse is helemaal aangewakkerd, maar zijn deze gadgets ook echt of laten ze de kijkers in een Gadget wereld geloven die niet bestaat?

Het antwoord

De CSI gadget-table bestaat… echt! Check dit maar eens:


Kun je de video niet goed zien? Probeer het hier eens.
Deze digitale tafel is door Samsung ontwikkeld en wordt de SUR40 genoemd. Helaas wel een beetje prijzig – want voor 8500 dollars heb je er pas een.

Hiermee zijn we er nog niet. Want – we missen nog de 3D functie om beelden in diepte te kunnen bekijken. En om je view 360 graden te draaien. De touchscreen tafel uit CSI is ontwikkeld door het Microsoft research lab in Redmond, Washington. Deze software heet Microsoft Photosynth en stelt je in staat om een foto of video in 3D te bekijken en om in te zoomen. Om beelden op een ander beeldscherm te gooien gebruik je de Throw-functie.

Leuke (andere) toepassingen van deze CSI gadget tafel zie je bijvoorbeeld in deze video van Microsoft – maar leuker – is dit concept van de PizzaHut.

Ten slotte: mocht je nog op zoek zijn naar een aantal andere CSI gadgets… Misschien vind je onderstaande video dan wel leuk 😉


Kun je de video niet goed zien? Bekijk hem dan eens hier

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.