Tekenen, gym, taal, enzovoorts. Ook jij hebt die vakken gehad op de basisschool. Niet geheel verrassend, maar de technologische vooruitgang van de afgelopen jaren zorgt voor een nieuwe vraag binnen het onderwijs: coderen voor kinderen. Wordt dit straks een nieuw vak op school?

Als het aan Ronilla Snellen ligt, kan dat niet anders. “De beroepen van nu zijn gewoon heel anders dan voorheen. De verwarmingsmonteur moet nu bijvoorbeeld een slimme thermostaat kunnen installeren. Dat was vroeger wel anders.”

Basisschoolkinderen worden creatief en leren logisch nadenken door te programmeren. Taak voor CodeUur om ze daar digitaal vaardig in te maken! Vrijwillige gastdocenten geven les aan groep 7 of 8 om te laten zien hoe makkelijk programmeren is. In 1 CodeUur(tje) zorgen ze voor een feestje in de klas. Scholen kunnen zich hier trouwens gratis voor aanmelden. Wij zoeken een gastdocent in de buurt en stellen jullie aan elkaar voor.

Dit artikel is onderdeel van een reeks over Campus Party. Wil je ook naar dit grootste tech festival van de wereld? Koop dan snel je kaartje én vergeet deze actiecodes daarbij niet: PDBa29CPEU2016 voor een dagticket — €10,- i.p.v. €15,- OF C25d8CPEU2016 voor een 5-daags Campuseros ticket — €123,75 i.p.v. €165,-

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.