CO2-meter-kopen-Dit-is-waar-je-op-moet-letten

CO2 meter kopen? Dit is waar je op moet letten!

Het is belangrijk om verse lucht in huis te hebben. Met een CO2 meter meet je de luchtkwaliteit in je huis. Wil je een CO2 meter kopen? Dan zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten. Je leest hier waar je op moet letten als je een CO2 meter aan wil schaffen!

Wat is CO2 en waarom wil je het CO2-gehalte in je huis meten?

Het is voor je eigen gezondheid dus belangrijk om een goed leefklimaat in huis te hebben. De kwaliteit van (verse) lucht hoort daar ook bij. Een CO2 meter meet en monitort het CO2-gehalte (koolstofdioxide) in je huis. En dat gehalte staat dan weer voor hoe ‘fris’ de lucht is. Is het CO2-gehalte in een ruimte te hoog, dan is dat ongezond. Het tast je denk- en concentratievermogen aan en dat geeft weer hoofdpijn en vermoeidheidsklachten. Een extreem hoog CO2-gehalte kan zelfs zorgen voor ’t verlies van je bewustzijn.

De lucht in je huis verversen

Belangrijk dus om de lucht in je huis altijd vers te houden, zodat het CO2-gehalte laag blijft. Veel huizen hebben ingebouwde ventilatiesystemen die je huis ventileren en de lucht ‘automatisch’ al verversen. Heb je dit niet, bijvoorbeeld omdat je huis wat ouder is, dan heb je waarschijnlijk ventilatiestroken bij je ramen. Laat deze vooral open staan, zodat je altijd verse lucht hebt. Natuurlijk kun je ook ramen openzetten en doorluchten, maar let op: doorluchten is niet hetzelfde als goed ventileren!

Een CO2 meter kopen: waar moet je op letten?

Bij sommige nieuwbouwhuizen is er al een CO2 meter ingebouwd. Is dat niet het geval, dan kun je ook ‘los’ een CO2 meter kopen. Maar waar moet je dan op letten?

MobileMobile

  • Display: ja of nee? – Wil je een CO2 meter met een display, of niet? Van een display lees je het direct af. Enkele CO2 meters zijn te koppelen via een app.
  • Alarmering – Hoe is de alarmering wanneer de CO2 meter constateert dat de waardes te hoog zijn? Kies je voor een meter die luid alarm slaat, of moet hij het alleen in het display laten zien?
  • Draadloos – Ga je voor een draadloos station of kies je een CO2 meter op stroom, bijvoorbeeld op een vaste plek aan de muur? De draadloze variant verplaats je wat gemakkelijker, maar als je dat niet van plan bent dan is een vaste plek in huis wellicht een betere optie.
  • Prijs – In welke prijsklasse zoek je een CO2 meter? Als ’t gaat om gezondheid, is prijs natuurlijk niet de grootste indicator voor het wel of niet kiezen van een bepaalde CO2 meter. De prijzen lopen echter flink uiteen.
  • Keurmerk – Kies een CO2 meter die goedgekeurd is voor de Europese markt. Een CE keurmerk laat zien dat het apparaat voldoet aan de Europese regelgeving. Zo weet je zeker dat je je geld goed besteedt.

Extra’s

Er zijn ook CO2 meters die meer meten dan alleen CO2. De CO2 meters van Rovary meten bijvoorbeeld ook de temperatuur en luchtvochtigheid in huis. Stuk voor stuk ook oorzaken waardoor hoofdpijn kan ontstaan. Laatstgenoemde is zelfs verantwoordelijk voor een muffe geur in huis, ademhalingsproblemen en ongedierte zoals zilvervisjes. De luchtvochtigheid in de gaten houden, is dus eigenlijk een múst.

Meer voordelen van Rovary CO2 meters

Afhankelijk van het type Rovary meter, tref je:

  • CO2-, luchtvochtigheid- en temperatuur metingen (tot 7 dagen terugkijken)
  • alarm bij te hoge CO2 waarde
  • een dimbaar scherm (fijn voor in de slaapkamer)
  • accessoires om de meter op te laden (dus geen losse batterijen)
  • een lange accuduur en een snelle oplaadtijd

Bovendien is er bij de Rovary meters keuze tussen 9 talen (wat handig is, als Nederlands niet je moedertaal is)

Kortom: nu we meer thuiswerken (en dat deels ook zo zal blijven), is het goed om ook je thuiskantoor/thuisomgeving te voorzien van goede luchtkwaliteit. Met de juiste CO2 meter is ’t gemakkelijk om de waardes in de gaten te houden en daarnaar te handelen. Succes!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten