chromecast audio

Chromecast Audio cast jouw favo muziek naar je speakers!

Heb je toffe muziek op je smartphone, maar is het geluid dat je smartphone produceert gewoonweg slecht? Verbind je Chromecast Audio dan aan je speaker en zoek verbinding met je telefoon via WiFi; de party kan beginnen!

Wat is het?
Apparaatje kleiner dan je smartphone. Het draadloos streamen van muziek naar je speakers vanaf je smartphone, Mac of Windows PC of zelfs vanuit de Cloud. Na het installeren van een Cast-icoon op het af te spelen apparaat, kun je naar hartelust jouw muziek beluisteren in hoge HiFi kwaliteit op jouw speakers via een WiFi verbinding. Zo kun je luisteren naar miljoenen muzieknummers, podcasts en radiozenders.

Hoe werkt het?
Allereerst sluit je de Chromecast aan op de netvoeding en de speaker; een 3,5-mm audiokabel wordt meegeleverd, net als de netspanningsadapter. Op de speaker gebruik je de AUX-/LINE-IN-ingang. Vervolgens ga je op je telefoon, tablet of laptop naar chromecast.com/setup voor het instellen van de software. De verschillende apps zijn zowel voor Apple als voor Android beschikbaar. Wil je bijvoorbeeld radio luisteren, dan installeer je eerst een radio-app. Wij gebruikten voor de test de Tuneln app. Vervolgens wordt deze afgespeeld op de speakers via het Cast-icoon in de Radio app. Fluitje van een cent! Wil je ook video op deze manier gebruiken dan moet je overgaan naar de Google Chromecast. Deze werkt op dezelfde manier; echter stream je dan video naar de HDMI ingang van je TV. Kost trouwens net zoveel als zijn audio broertje!

Wat kost het?
€39,00-. Bij Simpler vind je ‘m hier.

MobileMobile

Voor- en nadelen:
Voordelen:
–       Eenvoudig aan te sluiten, beknopte maar duidelijke uitleg;
–       Installeren van de apps kan iedereen tegenwoordig;
–       Via het Cast-icoon simpele bediening;
–       Eenvoudig uit te breiden naar meerdere vertrekken in huis via het bestaande WiFi netwerk;
–       Werkt met veel apparaten en operating systems;
–       Relatief goedkoop in vergelijk met bijvoorbeeld Apple TV.

Nadelen:
–       Toch nog redelijk wat draden rond je speakers plus extra netadapter;
–       Is uiteraard alleen maar voor audio, geen video.

Oordeel?
Mooie en simpele oplossing om audio in hoge kwaliteit te streamen naar een speaker vanaf verschillende apparaten!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.