Chipolo One Spot Review

Chipolo ONE Spot review

Ben je net als ik iemand die altijd alles kwijtraakt? Dan is de Chipolo ONE Spot tracker wellicht de oplossing voor jou.

Wat is het precies?

Chipolo ONE Spot is een itemzoeker (tracker) waarmee je jouw persoonlijke items kunt vinden. Het is een speciale editie voor de iPhone, die exclusief werkt met het Apple’s ‘Zoek mijn’-netwerk. Het biedt een gemakkelijke en veilige manier om jouw persoonlijke items te vinden met behulp van de ‘Zoek mijn’-app vanaf je iPhone, iPad iPod touch of Mac.

Ontwerp

De Chipolo ONE Spot heeft een heel eenvoudig ontwerp, niets bijzonders. Het is een kleine, zeer lichte plastic schijf met een afmeting van 37,9 x 6,4 mm en met IPX5 waterbestendigheid. Hij wordt geleverd met een gaatje om hem gemakkelijk aan je sleutelhanger, tas of bagage te bevestigen. Het maakt gebruik van een standaard Lithium-ion knoopcel batterij die ongeveer een jaar meegaat en die gemakkelijk kan worden verwisseld door de twee helften van het schijf van elkaar te scheiden. In tegenstelling tot de andere Chipolo ONE modellen, is de ONE Spot alleen in het zwart verkrijgbaar.

Hoe werkt het?

De Chipolo ONE Spot tracker werkt alleen met iPhones en is een alternatief voor Apple’s AirTag. Het maakt gebruik van Apple’s ‘Zoek mijn’-systeemnetwerk, dus je hoeft geen apps te installeren. Het is super eenvoudig in te stellen:

  1. Open de ‘Zoek mijn’-app op je iPhone or iPad, selecteer het tabblad ‘objecten’ en tik op ‘een nieuw object toevoegen’.
  2. Terwijl de ‘Zoek mijn’-app aan het zoeken is, druk je eenmaal op je Chipolo en je hoort een pieptoon.
  3. Nadat je het hebt ingesteld, kun je je ONE Spot vinden in de ‘Zoek mijn’-app op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Als je een object, waar je de Chipolo ONE Spot aan vastgemaakt hebt, wilt vinden (in mijn geval de sleutels) heb je twee opties. Je opent de ‘Zoek mijn’-app en je ziet de locatie. Ook kun je kiezen om te klikken op de ‘speel geluid af’ knop, waarna de Chipolo begint te piepen. Het geluid is vrij hard (meer dan 120 dB) en het helpt je om het object gemakkelijk te lokaliseren. Echt ideaal en in veel gevallen was hetgeen ik kwijt was dichterbij dan ik dacht. Dit scheelt je veel zoektijd. Wat ik erg fijn vond, is dat je in de ‘Zoek mijn’-app de functie ‘meld indien achtergelaten’ kunt activeren. Wanneer deze is geactiveerd ontvang je een bericht als de Chipolo ONE Spot van je telefoon wordt losgekoppeld. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het moment dat je je sleutels ergens achterlaat. Je krijgt dan onmiddellijk een melding en je kunt dan dus gelijk terug om te zoeken. Dit werkte heel goed.

Als je de Chipolo ONE Spot buiten het Bluetooth-bereik kwijtraakt, kun je je wenden tot het ‘Zoek mijn’-netwerk voor hulp. Schakel hiervoor de ‘Lost Mode’ in en de app geeft de locatie weer waar de ONE Spot voor het laatst een Bluetoothverbinding had. Dit gebeurde, omdat een apparaat dat ook is verbonden met het ‘Zoek mijn’-netwerk, waarschijnlijk een iPhone is die binnen het Bluetoothbereik van de ONE Spot kwam en de locatie deelde.
Ik heb verschillende tests gedaan en de locatie is niet exact, maar acceptabel. Ik denk dat het komt, omdat het geen ultrabreedbandtechnologie heeft zoals Apple’s AirTag.

Helaas mist dit Chipolo model wel een functie, namelijk dat als je twee keer op de Chipolo drukt, de telefoon gaat. Je hebt dus niet de mogelijkheid de Chipolo te gebruiken om je telefoon te vinden. Andere Chipolo ONE modellen hebben deze functie wel.

Specificaties

Chipolo One Spot

Privacy

Het Apple ‘Zoek mijn’-netwerk maakt gebruik van een geavanceerde codering om ervoor te zorgen dat niemand anders, zelfs niet Apple of Chipolo, de locatie van je Chipolo ONE Spot kan bekijken.

Conclusie

De Chipolo ONE Spot is een goede tracker, zeer eenvoudig in te stellen op mijn iPhone en het werkt zoals het hoort. Hij vertelt me waar mijn sleutels zijn, laat me weten of ik ze heb achtergelaten en ik kan ze laten piepen als ik ze gewoon niet kan vinden. Het is iets goedkoper dan de Apple AirTag , maar vereist geen accessoire om aan sleutels en andere items te bevestigen. Ik had liever gezien dat het oplaadbare batterijen had, maar de Chipolo One Spot is zeker een aanrader! Bekijk voor meer opties deze verzamelpagina ook even voor meer bluetooth trackers.

Chipolo One Spot Review
Pluspunten
Sleutelhanger gat
Gebruik het Zoek mijn netwerk
Luid alarm
Lichtgewicht
Minder positief
Ontbreekt ultrabreedbandradio
Het ziet er goedkoop uit
Geen zoek phone mogelijkheid
8.2

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.