zwart-witfoto-s-van-peuters

Breng je oude foto’s tot leven met AI

Blader jij net als ik regelmatig door oude fotoalbums? En zou jij ook zo het album in willen stappen? Helaas leven we niet in een sprookjesverhaal, maar heb ik wel iets leuks gevonden om te delen. Met de website Deep Nostalgia van MyHeritage kun je je foto’s tot leven wekken middels AI. Je upload simpelweg een foto en het algoritme doet zijn werk.

Kijk dan! Wat een bijzonder effect om die oude foto (die toch vaak een beetje stijf is) te zien bewegen. Dat is vast bijzonder voor mensen die deze man gekend hebben. Omdat MyHeritage zich richt op het ontdekken van je familiegeschiedenis, wordt deze tool vooral in de markt gezet als een manier om oude familiefoto’s tot leven te brengen. Probeer het echter ook eens met een recente foto! Het is wel jammer dat je maar één gezicht tegelijkertijd kunt laten bewegen, maar ik krijg er een heerlijk Harry Potter-gevoel van. Je weet wel, waar mensen in foto’s bewegen. Het heeft wat weg van een soort gifje of live foto!

Ik heb het zelf ook even geprobeerd natuurlijk! Met een eigen vakantiefoto ging ik aan de slag met Deep Nostalgia. Ik probeerde het met meerdere foto’s en ik vond het effect jammer genoeg niet zo goed als de voorbeeldplaatjes. Mijn hoofd werd mijns inziens bol en mijn glimlach wat scheef, hahaha. Zie hierboven het resultaat… Ik heb denk ik wel een paar tips om het zo goed mogelijk te laten werken. Het programma lijkt wat moeite te hebben met een hoofd dat wat scheef de camera in kijkt, maar ook met een te grote lach heeft de AI moeite. Wat dat betreft dus perfect voor oudere foto’s die toch al wat stijver waren!

Heb jij het al geprobeerd?

Ik ben benieuwd wat je ervan vind! Laat het weten in de comments.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.