Dit is het vervolgartikel op ‘Valentijns bloemen bestellen – welke website kies je?’ In onderstaand artikel komen we tot de conclusie van deze bloemen website test.

3. Prijs

Het is echt even goed opletten qua prijs bij de verschillende aanbieders. Fleurop adverteert met rode rozen vanaf 1,50 euro. Je denkt: “Och, dat valt nog wel mee”, maar houd er rekening mee dat het daarbij om de korte rode rozen gaat en dat je er bovendien niet minder dan 7 kunt bestellen per keer. Daar bovenop komen ook nog de verzendkosten a 5,95 euro per keer. Nog steeds geen mega bedrag (denk ik, want buiten Valentijnsdag verstuur ik nooit wat), maar wel iets dat je goed moet onthouden.

Bij bijna alle websites vind je verschillende soorten boeketten terug in prijsranges startend van 20 tot 35 euro. Afhankelijk van jouw wensen kan dit bedrag nog aardig oplopen (maar God, wat is het leuk om gepersonaliseerd pakpapier voor 3,95 euro aan je boeket toe te voegen bij Greetz.nl). Je kunt het zo duur maken als je wilt. Denk in ieder geval aan de verzendkosten die er nog overheen komen (5,95 a 6,95 euro per bestelling)

Bij Topbloemen zie je vrij snel dat de goedkoopste optie boeket ook echt een beetje zielig is, dus je wil dan al snel voor een medium gaan en dat is nu eenmaal wat duurder. Zelfs met kortingscode van vijf euro waren we alsnog 30 euro kwijt voor de bloemen. Dat er ook nog 1,50 euro wordt gerekend voor het toevoegen van een kaartje, dat is een tegenvaller, helemaal in combinatie met de verzendkosten van 5,95 euro.

Bloomon vraagt vrij veel voor de bloemen. Je betaalt 19,95 voor een small bosje (die is erg klein, zeker omdat bezorgkosten hier wel inclusief zijn), 23,95 voor een medium bos en large kost je 29,95 euro. Je kunt er verder geen kaartje bij doen: Bloomon is namelijk eigenlijk een bloemcadeau voor jezelf: het is dus vooral bedoeld om zelf thuis te laten afleveren. Dat vind ik wel een gemiste kans van Bloomon.

4. Bestelproces

Bij alle geteste websites is het bestelproces gemakkelijk te noemen. Klik je bosje bloemen aan, gooi ‘m in de winkelmand, voeg een kaartje (of eventueel iets extra’s) toe, vul je betaalgegevens in, selecteer de leverdag en klaar ben je. In alle gevallen ontvingen we een bevestigingsmail met wat ons te wachten stond. #verwachtingsmanagement.

Behoorlijk irritant: bij Bloemist.AH kun je alleen via iDeal betalen. Aangezien je bij sommige banken dan zo’n domme random reader tevoorschijn moet toveren en je pinpas moet zoeken, is dat bij mij een afknapper om dan nog snel bloemen te bestellen. Ik zou afhaken, als het niet voor deze test zou zijn dat ik Valentijns bloemen bestellen moet.

AH bloemist

 

Het bestelproces bij Topbloemen.nl is erg duidelijk. Er staat duidelijk waar je aan toe bent en je wordt in stapjes door het hele proces meegenomen. Erg gelikt en mooi is de website overigens niet: zeker het gedeelte waarin je je persoonlijke gegevens invult, is vrij simpel en ouderwets. Ook qua kaartjes zijn er weinig opties, waardoor je alleen even snel iets selecteert en dan je tekst tikt; je ziet bijvoorbeeld niet hoe het eruit komt te zien.

Bloomon heeft de hele opzet dat het een abonnementsdienst is en ook wil zijn. Je kunt wel eenmalig een bosje bestellen, maar alles is erop geënt om jou lid te maken van de dienst. Het bestelproces is enorm simpel en erg duidelijk, dus daar is niets over te klagen. Aan de andere kant is dat ook wel makkelijk, want er zitten geen gekke extra’s bij zoals kaartjes. Sterker nog, je kiest helemaal niet welke bloemen, dus ook daar kunnen geen dingen fout gaan.

5. Levertijd & kwaliteit van het product

Alle bloemen werden geleverd binnen de beloofde bezorgperiode. Of dat lukt op Valentijnsdag zelf, dat weet ik niet, want het zou zo maar te druk kunnen zijn op zo’n dag. Bij alle partijen kun je aangeven op welke dag je het boeket wilt laten bezorgen, en bij een enkele is ook het tijdsvak aan te geven. Alleen bij Bloemist.AH.nl was het voor mij niet mogelijk om voor 22.00 uur te bestellen en de volgende dag de bloemen te ontvangen. Dit terwijl dat wel op hun eerdere pagina’s werd beloofd.

Goed om te weten: Fleurop belde mij op de ochtend van levering dat de bloemist twee soorten bloemen uit het door mij gekozen boeket niet kon leveren. Of ik het erg vond als er een soortgelijke bloem werd gebruikt? Nee, dat vond ik niet erg 😉 Ik denk dat dit bij ieder van de kandidaten had kunnen gebeuren. Dat ze vooraf bellen over de situatie vind ik netjes!

Topbloemen.nl heeft netjes geleverd op de beloofde dag, al was het wel moeilijk om specifiek te zijn in welk tijdsblok er bezorgd kon worden. Het is eigenlijk gewoon een dag die je kiest, niet “rond lunchtijd” of van 15:00 – 18:00 uur bijvoorbeeld. Bovendien had ik ook geen idee waar mijn boeket zich bevond en wie het ging afhandelen verder. Je krijgt een mailtje dat ze voor je aan de slag gaan. Vervolgens ontvangt iemand je bloemen, maar krijg je daar pas de volgende dag in de ochtend een bevestiging van. Dat vond ik erg raar: de ontvanger had me gelukkig bedankt, maar anders had ik dus contact gezocht met Topbloemen omdat ik dan zou denken dat het dus niet op de bezorgdag was afgeleverd.

Bloomon laat je een wat specifieker tijdsvlak kiezen om te bezorgen, maar het lastige is dat het maar een keer per week kan. Ik kon alleen op donderdagavond bloemen laten bezorgen, waardoor ik voor dit artikel nog niet de bloemen heb gekregen, want die komen op Valentijnsdag. Ik zal je dan van een update voorzien!

Conclusie

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar: Greetz, omdat je jouw Valentijns bloemen tot in de puntjes kunt personaliseren. Het bestelproces is een en al focus om je naar de kassa te leiden. De bos bloemen was mooi, maar in dat opzicht zou ik misschien eerder de voorkeur geven aan Fleurop of Topbloemen; prach-tig was dat, de bloemen bleven ook lang goed!

Je zou denken dat ik Bloemist.AH zou afraden vanwege bovenstaand verhaal, maar toch zou ik het minst snel bloemen bestellen via Bloomon.nl. Hun website-ervaring is geënt op een terugkerende bloemenservice. Bij het eenmalig bestellen van een bosje bloemen bieden ze maar één optie. Dat vind ik veel te weinig keuze om het ultieme Valentijnspakket voor mijn lover te vinden!

Assortiment Look & feel websites

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.