Oeh shit! Het is weer bijna Kerst. Het beste feest ever of de grootste verplichting uit het jaar. Het maakt niet uit hoe je het ervaart; uiteindelijk doen we er (bijna) allemaal aan. Lekker eten, je mooi aankleden en vreselijk opdoffen. En… altijd in tijdnood. Hoe vervelend is het om er uiteindelijk achter te komen dat jouw outfit niet met je eyeliner matcht? Geen tijd meer om het even over te doen. Aaargh! Dat kan makkelijker: eerst even checken hoe het staat met de beste make-up app ever.

De app waar ik het over heb, is de YouCam Makeup app. Verkrijgbaar in de Google Play Store en bij iTunes. Vanuit het startscherm wordt je geleidt naar het overzichtelijke keuzemenu. De volgende opties zijn het meest belangrijk:

  • Natural MakeUp (om de natural-looks uit te proberen)
  • Costume MakeUp (om de extremere looks uit te proberen)
  • Beauty Circle (om op Facebook te connecten met andere beauty-lovers)
  • YouCam Nails (om deze app maar dan voor nagels te gebruiken)
  • Beauty Tips (algemene beauty tips)
  • Makeup Cam (om live te switchen tussen verschillende looks)

Toepasbaarheid

Zie bovenstaande image. Fijn om te zien dat je met zo’n vreselijke net-uit-bed-look toch perspectief kunt krijgen voor de rest van de dag. Zoals je kunt zien, kun je het zo bont maken als je zelf maar wilt. De voorbeelden van hierboven zijn redelijk extreem, je kunt het gelukkig ook een stuk meer naturel aanvliegen.

Er bestaan al heel veel make-up apps hoor…

Uhm, ja. Dat klopt. Die van L’Oreall is bijvoorbeeld heel bekend. Uiteraard heb ik die ook geprobeerd. De app beviel me zo zo. Heel fijn van deze YouCam Makeup app is dat er heel veel vooraf ingestelde looks te proberen zijn, maar dat je alle opties ook afzonderlijk nog kunt tweaken. Erg prettig ook dat de app zeer adequaat werkt; als je iets verplaatst in beeld, hoef je niet bang te zijn dat de settings opnieuw moeten callibreren. Kortom: je hoeft niet stil te staan.

Al met al: een zeer uitgebreide app, waar je flink mee kunt experimenteren. Super handig dat je jezelf niet meer hoeft onder te smeren om tot vervelende conclusies te komen. Dit is echt de beste make-up app ever!

Dit artikel verscheen in de 2017 Tech Adventskalender. Morgen weer een nieuw artikel!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.