Apple TV+

Alles over Apple TV Plus: is het de moeite waard?

Sinds 1 november is Apple TV+ (of Apple TV Plus) verkrijgbaar: Apples eigen tv-dienst met exclusieve films en series. Hét antwoord van Apple op bijvoorbeeld Netflix en Disney+. En daar zit ook meteen de crux, want wíl je wel nog een extra streamingdienst, naast Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Videoland en al die andere diensten? Het korte antwoord: ja. En nee. TechGirl Susan is Apple TV Plus-abonnee (en -fan) vanaf het eerste uur en legt je alles uit over Apples eigen tv-dienst.

3, 2, 1… START.

Allereerst is Apple TV+ in een handomdraai geregeld. De Apple TV-app staat al op iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV. Je hoeft ’m dus alleen maar te openen om te beginnen met streamen, want, zoals je van Apple gewend bent, regel je alles met je Apple ID. Wat alleen níét zo handig is, is dat de Apple TV-app er al lang was. Je kunt namelijk al een behoorlijke tijd ‘los’ films en series kopen of huren via de app, waardoor het soms best wel even zoeken is welke serie binnen Apple TV+ valt. Minpuntje, dus.

Voor wie denkt dat Apple TV+ alleen verkrijgbaar is voor Apple devices is er goed nieuws: net als Netflix kun je Apple TV+ gewoon streamen in de browser via tv.apple.com/nl. Easy does it. Pluspuntje.

Prijs: €4,99

Nog een pluspunt van Apple TV+ ten opzichte van andere streamingdiensten: een abonnement op Apple TV+ kost je €4,99 per maand. Je kunt het daarvoor ook nog eens 7 dagen gratis proberen. En, als je nu een Apple device koopt, krijg je er een jaar gratis Apple TV+ bij. Kijk, daar houden we van.

Het aanbod

Ik hoor het je denken: leuk hoor, zo’n abonnement voor vijf piek per maand, maar wat kríjg ik er nou voor? Op Apples aanbod was in de eerste weken tot maanden flink wat commentaar: het was te karig om van een echte concurrent voor Netflix of Amazon Prime Video te spreken en van The Morning Show, hét paradepaardje bij de introductie van Apple TV+ tijdens het Apple Event afgelopen jaar, bleek uiteindelijk dat we voor het halve eerste seizoen ook nog eens een week per aflevering moesten wachten.

MobileMobile

Máár. Lieve mensen. Toen was daar uiteindelijk het hele eerste seizoen. En ik overdrijf niet als ik zeg dat The Morning Show een van de beste series is die ik ooit heb gezien. Ook Truth Be Told was een van de betere series die ik heb afgelopen jaar heb gezien, bij Mythic Quest: Raven’s Banquet ben ik letterlijk een paar keer van de bank gerold van het lachen en de serie Home Before Dark waar ik momenteel halverwege het eerste seizoen mee ben staat eveneens nu al in mijn top 5 van dit jaar. Kortom: het aanbod, al is het schaars, is top.

De acteurs

Dat het aanbod top is komt ook mede door het budget dat Apple ertegenaan gooit om eigen series te produceren. Het schijnt dat de eerste twee seizoenen van The Morning Show samen $300 miljoen(!) hebben gekost en Reese Witherspoon en Jennifer Aniston per aflevering $1.25 miljoen hebben verdiend. Voor Truth Be Told werden Octavia Spencer en Aaron Paul gecast, al eerder was See met Jason Momoa te zien en ook voor het in februari geïntroduceerde Mythic Quest: Raven’s Banquet zijn een aantal bekende acteurs opgetrommeld. En we weten natuurlijk allemaal: goede acteurs maken of breken een serie. Dat is bij Apple TV+ dus geen probleem.

Dus: is Apple TV+ de moeite waard?

Ja en nee. Het feit dat Apple TV+ beschikbaar is in de Apple TV-app waar je al films en series ‘los’ kon huren maakt het absoluut niet overzichtelijker en makkelijk ‘browse-baar’. En het aanbod van Apple TV+ is op dit moment nog te karig om de dienst als echt een concurrent te zien voor Netflix en Amazon Prime Video. Dat gaat waarschijnlijk ook nog wel even duren, aangezien op deze twee streamingdiensten ook niet-eigen content te streamen is en het aanbod van Apple TV+ alleen zelf-geproduceerde series en films bevat. Wat die twee punten betreft is er echt nog wel wat werk aan de winkel voor Apple, maar hé, het is ook pas een halfjaartje beschikbaar. Voor amper één Starbucks-koffie per maand hoef je ’t in elk geval niet te laten. Al helemaal niet omdat je die op dit moment toch niet kunt kopen. Kun je beter thuis op de bank (of in de achtertuin) genieten van een paar schitterende series.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.