Aeromobil – de eerste vliegende auto

Dit soort technologie zie je alleen in Michael Bay-achtige films, tekenfilms en Japanse anime, maar het lijkt toch echt zo te zijn dat de eerste vliegende auto voor de consument geproduceerd wordt!

Were flying high

Het bedrijf Aeromobil heeft samen met Stefan Klein een vliegende auto geproduceerd. Dit prototype werd tijdens het Pioneers Festival gepubliceerd in Wenen. Het product is bijna klaar voor de commerciële markt. In 1989 bedacht Stefan Klein dit idee en 25 jaar later kunnen we eindelijk vliegen als een vogel. Wacht?! Krijgen we nu stoplichten in de lucht, als straks meer dan de helft van de wereldbevolking vliegende auto’s aanschaft?

Design

Okay, we weten nu dat er een vliegende auto op de markt komt, maar hoe gaat dat in z’n werk? Hoe gaat het eruitzien? En hoe zwaar zal zo’n een bak zijn? well… lees en huiver.

MobileMobile

Als de vleugens zijn uigeklapt, is de vliegende auto ongeveer achter meter breed en en zes meter lang. Als de vleugens zijn ingeklapt is het voertuig 2,2 meter zoals je normaal gewend bent. In de cockpit passen twee personen. De auto rijdt en vliegt op benzine, waarvan hij zo’n 15 liter verspilt als hij een uur vliegt. Daarbij is de maximum snelheid 200 kilometer per uur. De consumentenverkoopprijs is nog niet vrijgegeven, helaas.

Al overtuigd?!

Ik nog niet echt, omdat een aantal vragen nog niet beantwoord zijn. Momenteel is het nog een prototype en moet er nog het een en ander gesleuteld worden aan de auto/vliegtuig. Voordat het op de markt komt, neem ik aan, dat je je vlieg- en rijbewijs moet behalen. En als je benzine op is midden in de lucht (laten we doomsday denken) val je dan als een baksteen uit de lucht? Nog zoveel onbeantwoorde vragen. Maar we houden jullie op de hoogte als het eindproduct af is. Wat vinden jullie ervan? Zou jij zo’n vliegende auto aanschaffen?

Voor meer informatie kan je hier de website checken: http://www.aeromobil.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.