screenprotector

7x waarom jij een screenprotector nodig hebt!

Pats! Krak! Of misschien zelfs zonder geluid. Opeens zit er een kras of scheur in je smartphonescherm. Hoe dan?! Supervervelend en natuurlijk wist jij ook wel dat voorkomen beter dan genezen is. Een investering in een screenprotector kan echt wonderen doen. Lees hier 7 redenen waarom ook jij die nodig hebt.

1. Je smartphone valt de verkeerde kant op

Het eerste dat ik altijd bestel als ik een nieuwe smartphone krijg, is een hoesje. Een screenprotector liet ik vaak achterwege. Hij valt altijd op zijn zwaarste kant, toch? Niet dus… daar ging mijn smartphone. Het beeldscherm barstte in stukjes toen hij op een kiezelsteentje terecht kwam. Ik kon wel huilen, want mijn smartphone was eigenlijk nog heel erg netjes voor zijn ruim tweejarige leeftijd. Had ik toch maar een screenprotector genomen, misschien was hij dan wel drie jaar geworden.

2. Gorilla Glass is niet tegen een stootje bestand

Gorilla Glass (een extreem stevig display die het bijna onmogelijk maakt nog diepe krassen in het scherm te maken) klinkt als supersterk materiaal. Maar helaas is ook Gorilla Glass niet altijd bestand tegen de dagelijkse obstakels die het tegenkomt. Even je smartphone in de handtas gooien, waarna je sleutelbos met gave hanger volgt. Je zoekt je smartphone in je tas en je ring met steentje raakt het scherm een aantal keer. Of je telefoon belandt met het scherm naar beneden op tafel en dat ging toch nét even iets harder dan verwacht.

In het begin zijn we allemaal heel zuinig op onze smartphone. Alleen, het glas voelt stevig en sterk aan, dus al snel raken we onbezorgder dan we zouden moeten zijn. Voor je het weet heeft je beeldscherm een aantal krasjes opgelopen en daardoor is Netflix op je smartphone kijken toch echt minder leuk.

3. Je blijft poetsen om die vingerafdrukken weg te krijgen

De schermen van tegenwoordig zijn echt superhelder en scherp. Helaas zijn ze niet zo bestand tegen onze vingers. Geregeld ben ik druk bezig met het schoonpoetsen van mijn beeldscherm omdat er vingerafdrukken op zitten. Met een screenprotector zit je dan helemaal goed! Dankzij een olielaagje op het glas is de screenprotector beter bestand tegen vingerafdrukken, zonder zijn helderheid te verliezen. En met de meegeleverde reinigingsdoekjes is je scherm zo weer vingerafdrukvrij.

4. Je scherm beveiligen en toch alle functies

Alles werkt tegenwoordig met touch bij de moderne smartphones. Veel buttons zijn verdwenen en alles is te bedienen via je touchscreen. Je scherm moet dus functioneel blijven en net zo snel reageren als zonder bescherming. Gelukkig zijn de nieuwste screenprotectors zo gemaakt dat dit geen enkel probleem is. Heeft jouw smartphone vingerafdrukherkenning, dan blijft dit ook gewoon werken. Swipen en tikken werkt allemaal én ondertussen is je scherm helemaal beschermd.

5. Geen bubbels onder je screenprotector

Weet je nog die tijd dat je zo’n screenprotector kocht en er allemaal lelijke luchtbellen onder ontstonden? Dat is dus één van de redenen waarom ik geen screenprotector meer durfde te bestellen. Glazen screenprotectors zijn heel makkelijk zelf aan te brengen. Nu kan ik dat natuurlijk wel zeggen, maar klik hier voor een uitleg over het aanbrengen van een glazen screenprotector.

6. Heel je smartphone = beschermd

Veel smartphones hebben tegenwoordig een doorlopend beeldscherm met ronde hoeken. Dat ligt fijn in je hand, maar zorgt er vaak wel voor dat het lastig is om een screenprotector te vinden die je beeldscherm goed beschermt én er ook nog een beetje mooi uitziet. Het nieuwe type screenprotectors is zo gemaakt dat ze het scherm van jouw smartphone volledig volgen. Ze passen dus perfect op jouw smartphone en verstoren je beeld niet. Daarnaast kan je ook kiezen tussen een screenprotector voor alleen je beeld, maar ook een die te combineren is met een toestelhoesje. Handig!

7. Geen dure reparatiekosten meer

Een goede smartphone kost tegenwoordig al snel bijna 1.000 euro. Wanneer je scherm kapot gaat is het vervangen van je scherm dan ook een duur grapje. Dit loopt al vaak in de honderden euro’s en dat is toch erg zonde. Zeker wanneer je bedenkt dat een goede screenprotector slechts een paar tientjes kost. Daarnaast gaat de gemiddelde smartphone tegenwoordig zeker twee à drie jaar mee tot hij ‘verouderd’ is. Dan is het wel zo verstandig om deze goed te beschermen.

Denk je nu: “ik wil ook een screenprotector bestellen!”? Dan kan dat gemakkelijk via telefoonglaasje.nl. Daar vind je voor bijna ieder type smartphone een screenprotector die past!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Telefoonglaasje.nl

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.