5x de leukste tech-uitjes in Nederland

Het is half januari en half Nederland is de goede voornemens alweer kwijt. Maar het goede voornemen ‘meer leuke dingen doen’, daar kunnen we ons nog wel aan houden, toch? 😉 Daarom hebben we voor jou de 5 leukste tech- en wetenschapsuitjes in Nederland – in willekeurige volgorde – op een rij gezet! 

 1. COMM: het museum voor Communicatie
  COMM in Den Haag is dé plek waar je de invloed van communicatie ervaart. We praten, appen, mailen en bellen de hele dag door zonder erbij stil te staan. Maar wat doet dat eigenlijk met je? En hoe communiceerden mensen vroeger? Je kan ’t natuurlijk opzoeken via Google – dat weten wij ook wel -, maar een interactief museum bezoeken is toch veel leuker? En kidsproof, mocht je met je familie willen gaan!
 2. NEMO Science Museum
  Een bekende! Het NEMO Science Museum in Amsterdam is heel populair. En dat is niet voor niks! Het is er heel erg leuk, ook voor ‘grote kinderen’. Ideaal voor een dagje uit, ook met slecht weer! Van nieuwste tech-snufjes tot alledaagse (verborgen) weetjes. Je leert én beleeft het hier zelf.
 3. Philips Museum
  Philips is niet weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Het Philips Museum is een populair, interactief museum in Eindhoven dat is geschikt voor jong en oud. Laat je meevoeren in de wereld van Philips! Bonus: met de Philips Campus Connect Tour kun je zelfs op sportieve manier kennis maken met de geschiedenis van Philips. Deze route van 15 kilometer verbindt de Campus Zuid (High Tech Campus Eindhoven) en de Campus Noord (in Best) en je kan ‘m te fiets afleggen.
 4. Science Centre Delft
  Bij Science Centre Delft ontdek je de wereld van wetenschap en techniek. Science, Design & Engineering zijn de drie hoofdthema’s van het Science Centre Delft. Een verzamelplaats van alle toffe onderzoeken die aan de TU Delft worden gedaan, waar je het zelf kunt beleven.
 5. Space Expo
  De Space Expo (hét officiële bezoekerscentrum van ESA ESTEC) in Noordwijk is voor alle universe-lovers heel erg leuk. Ontdek alles over sterren en planeten of stap in de schoenen van astronaut André Kuipers en maak een reisje in een Soyuz simulator. En eh, in 2019 is het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst op de maan landde. Daarom is er ook nog een speciale expositie dit hele jaar!

Veel plezier! Mocht je meer tips hebben voor leuke uitjes die te maken hebben met tech, laat het ons weten in de comments. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten