5 tips voor een succesvol Tinderprofiel

TechGirl Susan installeerde ruim zes jaar geleden Tinder en gaat dit jaar trouwen met haar allereerste Tindermatch. ZO SNEL KAN ‘T GAAN. Maar dan moet je natuurlijk wél een goed Tinderprofiel hebben, want op de vleeskeuringsapp der vleeskeuringsapps zijn er behalve je foto en bio weinig andere zaken die jou eruit laten springen bij potentiële nieuwe liefdes. Maar hoe creëer je een succesvol Tinderprofiel? Wij geven tips.

1. Gebruik geen groepsfoto’s

Groepsfoto’s zijn de doodsteek van ieder onlinedatingprofiel. Want wie zit je nou eigenlijk naar rechts te swipen, die brunette of die blonde knapperd? Precies. Groepsfoto’s met je besties zijn ontzettend leuk, maar misschien niet héél slim om te gebruiken voor je Tinderprofiel. O ja, en foto’s waar je met een zonnebril op je neus staat die de helft van je gezicht bedekt zijn óók heel leuk, maar ook misschien iets … minder handig.

2. Gebruik pijltjes

Oké, vooruit, nu gaan we onszelf een klein beetje tegenspreken. Want wat nou als je alleen maar foto’s hebt waar je samen met iemand anders op staat, of wat als de beste foto die ooit van jou gemaakt is toevallig die ene selfie is die je samen met je bestie hebt genomen tijdens jullie vakantie op Bali? Hem of haar eraf knippen is ook nogal wat (met als gevolg dat je waarschijnlijk zo’n half afgeknipt hoofd overhoudt), dus kun je beter voor een creatieve oplossing gaan: pijltjes! Gewoon even in je filmrol de foto openen en er een pijltje bij tekenen dat jij degene bent achter dit Tinderprofiel. Zorgt waarschijnlijk ook nog eens voor een goede gespreksopener waarbij je Tindermatch jou complimenteert over je artistieke kwaliteiten. Win-win!

3. Lieg niet in je Tinderbio

Tinderbio: ✨ Maartje, 26, houdt van bier drinken, gezelligheid en festivals bezoeken. 🌏The world is there to explore. 🌏
Eerste date: “O, reizen enzo? Ja… ik hou eigenlijk vooral van lekker thuis op de bank chillen met een boek en een kop thee maar eh ja het staat veel avontuurlijker om zoiets in m’n bio te zetten en ik dacht dat anders niemand met me zou matchen en op zich explore ik ook af en toe wel wat hoor, ben laatst nog wezen fietsen op de Veluwe.”

Girl, just be yourself! Waarom zou je je anders voordoen dan je bent? Niet liegen in je Tinderbio, gewoon lekker eerlijk zijn en kort iets vertellen over jou. Plus: er zijn een héleboel leuke mannen en vrouwen die wél van chillen op de bank met een goed boek houden. En die zitten óók op Tinder.

4. Easy on the filters

Tuurlijk, iedereen gebruikt op Tinder een foto waar hij of zij het beste op uitkomt. En net even die ene onfortuinlijke pukkel weg’shoppen’ of een kleurrijk filtertje gebruiken moet kunnen, maar ga niet helemaal los met Facetune waarbij je je ogen twee keer zo groot maakt, je neus de helft smaller, je lippen wat dikker, et cetera. Zo ‘echt’ mogelijk, daar gaat het om.

5. Ontwijk de Tinderbio-dooddoeners

Als je dan toch bezig bent met je Tinderbio: iedereen ‘houdt van gezelligheid’ en er is niemand die ooit zal zeggen ‘ik hou van vies eten’. Laat die algemene dooddoeners dus maar voor wat ze zijn en vertel iets over jóú. Wat is je hobby? Wat is een van je belangrijkste karaktereigenschappen? Sta je open voor een relatie of ben je juist op zoek naar ‘gewoon wat plezier’? Geef het aan, wees eerlijk en als het kan, fiets dan meteen even een grapje of uniek weetje over jou in je Tinderbio. Maak je je potentiële match meteen nog aan het lachen ook.

In het kort

Eigenlijk komen alle bovenstaande tips neer op twee simpele woorden: wees jezelf. Niemand zit te wachten op een Tindermatch die overdrijft, aandikt of zich helemaal anders voordoet dan wie hij of zij is. Met andere woorden: een succesvol Tinderprofiel laat zien wie jij bent. Wees eerlijk! Dat is je potentiële Tindermatch hopelijk ook.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.