alltrails app

3 x de beste wandelapps van dit moment

Ben je ook helemaal fan van wandelen, maar heb je de omgeving bij jou in de buurt nu wel gezien? Of wil je gewoon meer van het mooie Nederland ontdekken? Trek er dan op uit met een van onderstaande wandelapps. Op die manier ontdek je nieuwe wandelroutes en gaat het wandelen nooit vervelen!

1. AllTrails

Eén van de best beoordeelde wandelapps is AllTrails. Het fijne aan de gratis versie van de app is dat je beoordelingen van diverse routes kunt bekijken. Ook kun je jouw locatie bijhouden. 

Kies je voor de betaalde versie, dan zijn er nog veel meer pluspunten te benoemen. Je kunt bijvoorbeeld kaarten downloaden, zodat je ze ook offline kunt gebruiken. Daarnaast kun je ook realtime bekijken hoe de omstandigheden van je gekozen route zijn. Op die manier weet je zeker dat je een gezonde en veilige wandeling kunt maken.

2. Wandelnetwerk Noord-Holland

Er zijn diverse wandelapps die zich op een bepaalde provincie richten. Zo ook de app Wandelnetwerk Noord-Holland. Een leuke app om meer van deze provincie te ontdekken. Je kunt kiezen voor diverse themaroutes -deze zijn vaak wat langer- maar je kunt ook kiezen voor een startpunt. Op dit startpunt vind je de mooiste wandelroutes. 

3. Klompenpaden

Wil je liever meer ontdekken van de provincies Utrecht en/of Gelderland? Dan is de app Klompenpaden een echte aanrader! Deze app bevat, de naam zegt het al, een overzicht van de mooiste klompenpaden. Als je kiest voor een wandeling via Klompenpaden, dan wandel je zoveel mogelijk over onverharde paden en boerenland en leer je meer over de cultuurhistorie van het landschap.

Bonustip: Geocaching

Wil je graag meer wandelen met je kinderen of vind je het leuker om actief bezig te zijn tijdens de wandeling? Ga dan eens voor Geocaching. Je speelt met Geocaching via GPS-coördinaten een avontuurlijk spel. Het doel is om 1 schat te vinden of onderweg diverse schatten te zoeken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een wandel-GPS of smartphone met GPS-app en je wandelschoenen. 

Ga je liever op reis? Vind je al deze apps leuk, maar wil je liever een wandelvakantie in Europa boeken? Kies dan voor groepswandelreizen. Op de website van 360° Explore vind je een groot aanbod, zodat je altijd een reis vindt die bij jouw wensen past. En twijfel je nog of wandelreis bij jou past? De gidsen helpen je graag!

Dit artikel is samen met 360explore.com tot stand gekomen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.