Tinder screenshot match
Bron: tinderpressroom.com

20 vragen om het gesprek op Tinder op gang te krijgen

Een gesprek met een ‘vreemde’ aanknopen is best lastig. In de kroeg met de nodige drankjes op gaat dat al beter. Op een online datingapp, zoals Tinder, wordt die drempel nóg een stuk lager. Je hebt namelijk de tijd om even na te denken voordat je iets zegt tegen de ander. Maar hoe krijg je zo’n online gesprek op gang? En hoe zorg je dat het gesprek niet doodloopt? Wij geven je tips en 20 vragen waarmee jij een goed gesprek op Tinder scoort!

De gemeenschappelijke deler

Pro tip: lees de profieltekst van degene waar je mee wilt praten even door. Zijn er gezamenlijke interesses, zoals vakantiebestemmingen, favoriete apps of gadgets, dieren, lekkerste cocktails? Als je een gemeenschappelijke deler hebt gevonden, koppel daar dan een aantal (open) vragen aan.

Laten we ‘favoriete apps’ even als voorbeeld nemen. De volgende vragen kun je dan gebruiken om het gesprek in te leiden:

 1. Wat is naast Tinder jouw favoriete app?
 2. Ken jij een toffe app, die ik nog niet op mijn smartphone heb staan?
 3. Heb jij ook zo’n app waarin je jouw stappen bijhoudt?

Het is hierbij handig om na het antwoord van je gesprekspartner aan te geven welke favoriete apps jij hebt. Ben jij bijvoorbeeld obsessief bezig met stappen tellen, dan kun je dat met een grapje aangeven. Zo rol je vanzelf weer in een nieuw onderwerp!

Een boeiend gespreksonderwerp

Door het profiel door te lezen van de ander kun je dus meteen een leuk gespreksonderwerp kiezen. Staat er niet veel info in het profiel? Kijk dan goed naar de foto’s en probeer hier een onderwerp in te vinden. 

Bedenk hierbij dat een ‘interview’ over een onderwerp niet echt de juiste manier is. Daar word je zelf ook niet warm van, toch? Echt interesse tonen is veel belangrijker. Vraag dus door en deel vervolgens ook je eigen ervaringen! Een paar voorbeeldvragen:

 1. Ik zag je smartwatch, ben je een beetje van de gadgets?
 2. Waarom vind jij Thailand zo’n gaaf vakantieland?
 3. Wat kook je het liefst na een dag hard werken?

Dit zijn fijne luchtige vragen, waardoor de ander vaak wel getriggerd is om te reageren. Als diegene bijvoorbeeld op vraag 4 antwoordt: ‘Tinder’, dan kun je doorvragen met:

 1. Hoe vaak zit je dan op Tinder?
 2. Wat vind je het leukst aan Tinder?
 3. Hoe lang duurde het voordat jij mij vond?

Vervolgens kun je het gesprek verder leiden met jouw favoriete app. Misschien is dat wel Facebook of TikTok of misschien Duolingo, omdat je een nieuwe taal wilt leren. Op deze manier kom je weer op een nieuw onderwerp en kun je lekker verder met elkaar kletsen. 

Een beetje plagen

Wil het gesprek niet erg vlotten op Tinder? Dan kun je proberen de mede-Tinderaar een beetje te plagen. Daarmee lok je hem/haar vaak wel uit de tent. Als je het de vorige keer had over koken, kun je bijvoorbeeld starten met vragen als:

 1. Eet je vanavond wéér alleen op de bank?
 2. Zullen we vanavond op afstand samen lasagne maken?
 3. Ik denk dat jij stiekem een echte keukenprins(es) bent. Heb je nog een handige app met lekkere recepten?

Kijk wel uit met plagende vragen, want het kan al snel flauw of irritant worden. Een grapje maak je één keer, maar blijf daarna niet doorgaan op de plagende toon.

De juiste wachttijd

Speel een beetje ‘hard to get’. Als de date-to-be heeft gereageerd op jouw vraag, dan kun je ervoor kiezen om soms even te wachten met antwoorden. Als je altijd meteen reageert kan de ander denken dat je verder niets te doen hebt of dat je heel erg wanhopig bent. Een flinke no-go, dus! 

MobileMobile

Aan de andere kant is te lang wachten ook geen goed idee, want dan heeft de ander wellicht al een leuke gesprekspartner gevonden. Houd het gewoon een beetje onvoorspelbaar. Reageer de ene keer snel, de andere keer iets minder snel. 

Dilemma’s zijn gangmakers

Leg je match zo nu en dan grappige dilemma’s voor. Daar kun je samen om lachen, maar vaak zorgt het ook voor nieuwe gespreksonderwerpen. We geven je enkele voorbeelden:

 1. Altijd in het donker daten of altijd met TL-verlichting aan?
 2. Zou je liever een dag het andere geslacht zijn of een dier?
 3. Nooit meer een nieuwe telefoon of nooit meer nieuwe schoenen?
 4. Bij het ontmoeten van iemand altijd een high five geven of veel te enthousiast zwaaien?

Houd het kort en luchtig

Op Tinder houd je het kort en luchtig. Als je een match hebt, is de datingapp een handige tool om de eerste kennismaking te hebben en om te checken of jullie elkaar in real life willen ontmoeten. Met de volgende vragen kun je alvast een beeld krijgen van het karakter van de ander, zodat je weet of je elkaar beter wilt leren kennen:

 1. Heb jij een gebruiksaanwijzing?
 2. Heb jij een held/heldin?
 3. Welke app moet echt nog worden uitgevonden volgens jou?
 4. Wat was het meest avontuurlijke dat je ooit hebt gedaan?

Gewoon doen

De beste tip ever is: gewoon doen. Wil je graag een date of ben je op zoek naar nieuwe vriendschappen? Installeer Tinder en ga het gesprek aan. Met bovenstaande tips en (voorbeeld)vragen heb je voldoende tools om van start te gaan. En rolt er geen date of vriendschap uit, dan heb je in ieder geval een aantal leuke gesprekken gevoerd!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten